• Studietakt:
  10%
 • Längd:
  1 år 1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Behöver du lägga till Matematik 1 eller 2 till dina gymnasiebehörigheter för att söka vidare? Då kan denna kurs passa dig.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt: Uppgift saknas

Telefon: 044-44800

E-post:
info@glimnet.se

Matematikkursen ges helt på distans, utan fysiska träffar. Kursen vänder sig till som läser/läst på folkhögskola alternativt till dig som redan har grundläggande behörighet från gymnasie/komvux. Då kursen ges på folkhögskola ger den bara behörighet till högskolestudier utan att påverka eventuella betygspoäng eller omdöme. På kursen kommer det vara deltagare från Glimåkra folkhögskolas andra kurser blandat med deltagare enbart antagna till distanskursen - men hela kursen ges helt på distans för alla. Kursen bygger på filmade genomgångar och handledning. Du kan välja på Matematik 1a, 1b, 2a eller 2b. Val av kurs görs tillsammans med lärare.

Vad krävs?

För att delta i kursen behövs följande:

 • Behörighet i matematik grund för att läsa matematik 1.
 • Behörighet i matematik 1 (a, b eller c) för att läsa matematik 2.
 • Fyller minst 18 år det år kursen börjar.
 • Viss datorvana. (Programvara för distansstudier får du av skolan under din studietid.)
 • Dator med kamera och mikrofon.
 • En kursbok. Denna står du själv för. (Matematik M-serien av Holmström och Smedhamre används. Du kan köpa in boken efter samtal med lärare om vilken kurs du ska läsa.)

Kursen pågår under hela läsåret med start i augusti. Den mesta av studietiden kan du välja att förlägga när som helst under veckorna, men handledningstider och provtider behöver du kunna närvara digitalt specifika tider.

Kursen i sig ger inte möjlighet till CSN då den är för liten i omfattning, men kan ge rätt till CSN om den kombineras med andra studier. Kursen motsvarar 10% studietakt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/pages/matematik-1-2-distans

Fler kurser inom: Matematik

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och skrivande. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Ca 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: http://glimnet.se/