Textilkurs

Profilkurs Glimåkra folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Kursen är för dig som är intresserad av textilt hantverk, nyfiken och vill utveckla din kreativa sida. Du är pensionär eller ledig dagtid av annan anledning.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt: Marie Rolander

Telefon: 044-44832

E-post:
marie.rolander@glimnet.se

Kursinnehåll

Vävning med teori och praktik är huvudämnet. Uträkningar, vävuppsättning, teknik- och materiallära, formgivning, montering mm. Har du väverfarenhet sen tidigare, utgår vi från dina kunskaper. Du får även prova andra textila tekniker som:

 
Tygtryck – egna former i enkla schablon- och stämpeltryck
Tovning – våttovning på olika sätt till hattar, figurer, tofflor mm, torrtovning för att bygga upp finare mönster och bilder
Broderi – fritt broderi, ex skarvsöm, sashiko, yllebroderi
Färgning – syrafärgning på ullgarn, reaktivfärgning för bomull och lin
 

Kurstid

15 augusti - 9 juni. Textilkursen är på halvtid. Lektioner måndagar och onsdagar 8.50-12. Dessutom en halvtimme klassråd och ca 7 lektioner eget arbete/vecka.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för material, resor vid studiebesök och en externatavgift på 190 kr per månad.

Gemensamma aktiviteter

Tillsammans med skolans övriga studerande deltar du i gemensamma föreläsningar och skoldagar. Läser du på helfart brukar det motsvara ca 5 skoldagar under ett läsår. Varje måndag har vi gemensam infofika för kursdeltagare och personal.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/pages/textilkurs-senior

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och skrivande. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Ca 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: http://glimnet.se/