Blåsmusikkurs

Ansökan stängd
Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
6 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 23 jul 2023 - 28 jul 2023

Kontakt: Salt Sydsverige

Telefon: 0451-38 80 70

E-post:
sydsverige@efs.nu

Både individuell övning och spelning i orkester på den nivå där du befinner dig. Erfarna lärare. Fritidsaktiviteter. Bibelstunder. Samarbete med SALT i Sydsverige. www.saltsydsverige.nu, 0451-388070

Blåsarläger: Är du en spelglad typ som gillar att träffa nya människor!?! I så fall ska du plocka fram din almanacka och redan nu boka in blåsarlägret i Glimåkra, något som kommer att passa dig perfekt.

Vad är då blåsarläger?
Blåsarläger är ett läger som Salt Sydsverige anordnar för oss spelglada typer. Salt är en fristående barn och ungdomsrörelse inom Svenska kyrkan, vars moderrörelse är EFS.

Större delen av dagen spenderar man i sin orkester. Det finns två olika orkestrar med olika svårighetsgrad på låtarna, för att passa allt från nybörjare till den som spelat flera år. Man har en vecka på sig att öva in ett visst antal stycken som man sen framför i en avslutningskonsert.

Självklart gör vi annat än bara spelar. Efter revelj och frukost har vi bibelstunder. Mellan orkesterpassen har vi workshops då man får välja mellan olika teman.

På eftermiddagarna finns det tillfälle till idrott och bad, och många väljer att ta sig ett svalkande eftermiddagsdopp i Trollabadet.

På kvällarna har vi kvällssamlingar med olika aktiviteter som spex, frågesport, lek och lägerfest. Kvällarna avslutas med andakt och musikcafé innan taptot ljuder kring lägerområdet.

Men det blir ju inget riktigt läger utan ledare och några av de ledare som kommer är Björn Ohlsson, Christoffer Wallin och Ola Nordkvist m.fl.

Ålder: Från 10 år och uppåt.
Info och anmälan via www.saltsydsverige.nu

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.facebook.com/blasarlager.se/

Fler kurser inom: Musik Familj / Ungdom

Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär

Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.

Läs hela artikeln

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/