Bibelskola Nära - Söndagsskola för vuxna (distans)

Profilkurs, Distanskurs Hyllie Park folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  16 veckor (1 termin)
 • Ansök senast:
  16 augusti
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Bibelskola Näras distanskurser vänder sig till dig som inte har möjlighet att flytta från orten men längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din kristna tro

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: God datorvana krävs då kursen till stora delar genomförs på distans och via webbmöten. God kunskap i svenska är också en fördel då viss kurslitteratur är skriven på detta språk.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 29 aug 2022 - 16 dec 2022

Träffar:
15 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Studier på folkhögskola är gratis men vi tar ut en administrativ kostnad på 300 SEK. Observera att du behöver köpa in kurslitteratur till denna kurs.

Kontakt: Petrus Lilja

E-post:
petrus.lilja@hylliepark.se

Kurs Söndagsskola för Vuxna – att närma sig Gamla testamentets berättelser med nya ögon

Söndagsskola för vuxna är en halvfartskurs (50%) på distans som tar dig med på en resa genom Gamla testamentet. I 15 teman och samlingar får du tillsammans med andra kursdeltagare möjlighet att reflektera och utmanas av de berättelser och händelser som du själv kanske mött och som framför allt presenteras för barnen i söndagsskolan eller i Barnens Bibel.

Många människor är inte vana vid att läsa Gamla testamentet på egen hand. Nu får du chans att tillsammans med andra reflektera över dessa berättelser. Berättelser som kanske bara dykt upp och nämnts i enstaka predikningar i kyrkan och då som självklarheter, men hur samtalar vi om dessa när vi blivit vuxna?

Vi ska försöka läsa söndagsskoleberättelserna utifrån deras eget syfte, vad berättar dessa berättelser om Gud och vårt förhållande till Gud, oss själva och våra medmänniskor? Hur kan dessa berättelser få relevans och säga något till oss idag? 

Har du inte läst hos oss tidigare rekommenderar vi vår introduktionskurs vid namn Lukas - En introduktion till Bibelns värld och berättelse. 

För senare inkomna anmälningar skickas antagningsbesked rullande.

Läs mer på kursens hemsida
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Kursupplägg
Studierna på distans följer en veckorytm som innebär att du tar del av ett förinspelat webb-föredrag, studera på egen hand genom att läsa kurslitteratur och arbetar med olika frågeställningar för att sedan under ett par timmar varje vecka möta lärare och kursdeltagare via webbkonferens.

Via webben skapas goda möten även när vi befinner oss på olika orter. Även den ovane lär sig snabbt hur man gör och det erbjuds god handledning under kursens gång. Ett viktigt moment är att våga ta nya steg genom egna och andras studier, reflektioner, erfarenheter och livsberättelser.

Observera att det krävs en hel del självdisciplin och förmåga att läsa och förstå texter. Goda kunskaper i svenska är att rekommendera då kursinnehållet läses på egen hand och innehåller både artiklar, akademiska- och populärvetenskapliga texter.

Datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via mejl och webbmöten som du kommer har kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. För att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en modern dator, bra uppkoppling, webbkamera samt ett USB headset.   

Läs mer på kursens hemsida
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60 (syv)
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/