Socialt entreprenörskap - i kyrka och samhälle - distans

Profilkurs, Distanskurs Hyllie Park folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Ser du sociala utmaningar i din närhet där du vill skapa förändring? Denna kurs ger dig redskap till att förverkliga din idé.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymnasium eller motsvarande, grundläggande behörighet för högskolestudier. En projektidé ska bifogas med ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 28 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Plats för kursen: Jönköping, Malmö eller Göteborg

Kostnader: Kostnad per termin ca 2500 för kurslitteratur, studiebesök och studieresor.

Kontakt: Edvard Wiberg

Telefon: 0703-902 917

E-post:
Edvard.Wiberg@hylliepark.se

Socialt Entreprenörskap i kyrka och samhälle är utbildningen för dig som vill få redskap att arbeta med samhällsförändringar i skärningspunkten mellan kyrka och samhälle. Kursen sker i samarbete mellan June Folkhögskola och Hyllie Park Folkhögskola.

Socialt entreprenörskap handlar om att genom företagsamhet bemöta och lösa samhällsutmaningar. Och utmaningar finns. Integration, språk och kulturmöten, hållbara gemenskaper och arbetsintegrerande insatser. Hjälp till människor som är ensamma, inte har mat på bordet, vill komma på fötter efter fängelsedom, eller lider av fysisk eller psykisk sjukdom. Cirkulär ekonomi med återbruk av alla de slag och användande av svinn inom flera branscher så att vi kan bygga en mer hållbar värld. Denna kurs är för dig som har idéer och projekt du drömmer om att förverkliga kopplat till socialt entreprenörskap på kristen grund. Du får verktyg, teori, praktik, nätverk och coaching för att se din vision få liv.

Halvfart och på distans
Utbildningen bedrivs läsårsvis på halvfart som distansutbildning med totalt fem gemensamma fysiska träffar under utbildningen. Det betyder att du i genomsnitt ägnar 20 timmar i veckan till studier. Då kursen går på halvfart har du tid över till annat. Vill du se tips på vilken typ av studie-ingång du vill ha så läs mer under kursupplägg om entreprenören, studenten och utvecklaren.

Kursinnehåll
Varje måndag träffas kursdeltagarna digitalt via Zoom för föreläsning, workshop och samtal. Ämnena i föreläsningar är nycklar som den studerande tar till sig, testar och applicerar i sin projektidé. Kursens innehåll är tänkt att ge dig verktyg och insikt i ett brett spektrum för att ge en god grund för dig att genom socialt entreprenörskap analysera och lösa samhällsutmaningar. Kursen är indelade i 4 teman med totalt 15 olika ämnen.

Kursupplägg
Då kursen tar varje måndag und

Utbildningstillfällen
Vid fem tillfällen under året har vi gemensamma utbildningstillfällen där alla deltagare träffas fysiskt. Särskilt fokus ligger då på att applicera olika tillvägagångssätt inom socialt entreprenörskap och gemensamt med kursledare och andra studerande utveckla sina idéer och projekt. Ofta kombineras detta med deltagande i konferenser eller studiebesök hos aktörer inom socialt entreprenörskap. 

Preliminär planering för dessa fem fysiska utbildningstillfällen:
27-28 augusti, Nimbus Öckerö, introduktion och uppstartsdygn för kursen (övernattning)
Oktober, Göteborg + konferens Stora Sociala Företagsdagen (övernattning, dagar ej klart)
8-9 januari, Jönköping + studiebesök (övernattning)
15 April, Jönköping, presentation/pitch av projektidéer (möjlighet att medverka digitalt finns)
3-4 juni, Malmö, avslutning + studiebesök (övernattning)

Hösttermin: 28 aug – 22 december 2023, 17 veckor
Vårtermin: 8 januari – 7 juni 2024, 22 veckor

Länk till kursen på skolans webbplats: https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/kurser/bibel-och-tro/socialt-entreprenorskap-for-kyrka-och-samhalle/

 

 

 

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60 (syv)
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/