Bibelskola Nära Farsi - Amightar

Profilkurs, Distanskurs Hyllie Park folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  16 veckor (1 termin)
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Bibelskola Nära Farsi – Amightar vänder sig till dig som farsitalande och som längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din tro, mitt i livet och vardagen.

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 30 jan 2023 - 26 maj 2023

Träffar:
15 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Maria Cruz

E-post:
maria.cruz@hylliepark.se

Bibelskola Nära Farsi - Amightar

Bibelskola Nära Farsi – Amightar vänder sig till dig som farsitalande och som längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din tro, mitt i livet och vardagen. Kursen är en distanskurs vilket innebär att du inte behöver flytta från den ort eller församlingsgemenskap du just nu befinner dig i. 

Bibelskola Nära är en bibelskola som genomförs främst på ditt modersmål. Men vi vill också uppmuntra dig att lära dig svenska genom att lyssna på svenska föreläsningar (med tolkning) samt läsa lättläst litteratur på det svenska språket.  

Vi önskar genom denna bibelskola ge dig redskap att växa i ditt lärjungaskap och samtidigt uppmuntra dig till att finnas med och integreras i en redan befintlig församlingsgemenskap på din hemort. 

Kursen genomförs på halvfart (50%). Kursen sker mestadels via webben med några inplanerade fysiska träffar under terminens början och avslut. Detta innebär att du som kursdeltagare kan arbeta eller studera vid sidan om studierna på Bibelskola Nära. 

Kursen innehåller inspelade föredrag på både farsi och svenska som du får del av via webben. Du studera på egen hand men också tillsammans med andra då du varje vecka möter övriga kursdeltagare för gemensamma webbmöten.  

Kursen genomföras som en folkhögskolekurs vilket innebär att du har rätt till studiemedel (CSN). Kursen kommer erbjudas under vårterminen 2022. Varmt välkommen med din ansökan. 

För mer information är du välkommen att kontakta Elnaz Moradi – elnaz.moradi@hylliepark.se 

Studierna på distans följer en veckorytm som innebär att du tar del av ett förinspelat webb-föredrag, studera på egen hand genom att läsa kurslitteratur och arbetar med olika frågeställningar för att sedan under ett par timmar varje vecka möta lärare och kursdeltagare via webbkonferens.

Via webben skapas goda möten även när vi befinner oss på olika orter. Även den ovane lär sig snabbt hur man gör och det erbjuds god handledning under kursens gång. Ett viktigt moment är att våga ta nya steg genom egna och andras studier, reflektioner, erfarenheter och livsberättelser.

Vårterminen 2023 går mellan den 30:e januari till den 26:e maj. Ansök senaste 10:e januari 2023 för att bli del av första antagningen. I mån av plats är sedan ansökningstiden öppen fram till 17:e januari 2023.

Läs mer på kursens hemsida 
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Skolan kan intyga att studierna genomförs, ge meriterande kursintyg och möjlighet att söka studiemedel via CSN. För dig som söker studiemedel via CSN räknas varje kurs som 50% studier under 16 veckor. För mer information vad som gäller specifikt för dig och din studiesituation se vidare på http://www.csn.se/komv-folkh-gymn 

Att du som deltagare överlåter dig till folkhögskolestudier skapar drivkraft att även klara studiemoment som bjuder på visst motstånd. Det är ofta dessa moment våra deltagaren efteråt kan se att hon lärt sig mest av.

Observera att viss kunskap och datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via mail och webbmöten som du kommer har kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. Så för att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en någorlunda modern dator, fast uppkoppling, inbyggd webbkamera samt ett USB headset.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/kurser/bibel-och-tro/bibelskola-nara/

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60 (syv)
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/