Allmän kurs - Bas

Behörighetsgivande kurs Hyllie Park folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig med erfarenhet av psykisk ohälsa.
Kan vara lämplig som ett steg tillbaka till studier eller arbetsliv. Studierna sker i liten grupp i lugn miljö och du får arbeta i din egen takt. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: grundskola, individuell prövning

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Kontakt: Anders Angel

E-post:
folkhogskola@hylliepark.se

Den här kursen vänder sig till dig med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. 

rsen kan vara ett steg vidare i din återhämtning och kan också lämpa sig som ett första steg tillbaka till studier eller arbetsliv. 

Studierna bedrivs i liten grupp i lugn miljö. Du har möjlighet att arbeta i din egen takt och utifrån den erfarenhet du tidigare har i varje enskilt ämne. Vi lägger stor vikt vid att du genom studiet i de olika ämnena får möjlighet att ta steg som för dig vidare i din utveckling och upptäcker mer av dina egna förmågor.  Ämnena är svenska, engelska, samhällskunskap, historia, religion, matematik, datakunskap, filmanalys, livskunskap, och skapande. 

Datorn används som arbetsredskap i de flesta ämnen. Varje kursdeltagare får tillgång till en bärbar dator. Du kan allt efter behov gå en eller flera terminer på kursen. Det finns också möjlighet att efter en tid kombinera baskursen med att studera ämnen på Allmän kurs. 

En övergång till Allmän kurs kan ske gradvis under en eller flera terminer. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln