Allmän kurs - Gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs Hyllie Park folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig som vill läsa klart gymnasiet och få behörighet för att studera på yrkeshögskola, högskola/ universitet. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskola, individuell prövning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Kontakt: Mats Tängermark

E-post:
mats.tangermark@hylliepark.se

På Allmän kurs kan du läsa till behörighet för att studera vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Skolan passar för dig som känner dig ovan vid att studera, för att det var länge sedan sist, för att det inte gick så bra på ungdomsgymnasiet eller av någon annan anledning. Du är givetvis välkommen även om detta inte stämmer in på dig, så länge som du har något kvar att läsa in på gymnasienivån. Vi hjälper dig att göra en studieplan utifrån dina egna mål.  

Vi läser tematiskt och ämnesintegrerat i alla behörighetsgivande ämnen utom matematik och engelska. Det betyder att du inte har traditionella skolämnen på schemat, utan du läser i teman, till exempel ”Din fantastiska hjärna”, eller ”Hållbart samhälle”, för att få de behörigheter du behöver i svenska, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Varje tema varar ungefär fyra veckor, och då arbetar du mycket tillsammans med andra i mindre grupper. Vi arbetar inte så mycket med traditionella läroböcker, utan huvudboken i temat är oftast en roman.  

Totalt läser ungefär 150 kursdeltagare på Allmän kurs, och var och en tillhör ett spår, tillsammans med ca 30-35 andra, och 3-4 lärare, som du arbetar tillsammans med tre dagar i veckan. De andra två dagarna läser du matematik och engelska i andra grupper utifrån din egen nivå. En gång i veckan har du också en lokal kurs, som du själv väljer, till exempel Franska, Gitarr, Kreativ problemlösning eller något annat.  

 En av dina spårlärare är också din mentor, som du träffar regelbundet och som du kan tala med om de utmaningar som möter dig i studierna. Vi har också stor erfarenhet av att hjälpa kursdeltagare med ADHD, dyslexi eller andra utmaningar.  

Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllie Station, med goda förbindelser till centrala Malmö. I studierna ingår studiebesök på olika platser i Malmö och närområdet, och fester, författarbesök, konserter och annat på plats på skolan.  

 

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/

Jag vill vara en förebild för mina barn

Bayan Abualadas drömmer om att plugga vidare på universitetet. Efter snart fem år på Allmän kurs på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen är hon nära att nå målet att få gymnasiebehörighet så att hon kan söka sig vidare till högskolan.

Läs hela artikeln