Bibelskola Nära - Gamla Testamentet (distans)

Profilkurs, Distanskurs Hyllie Park folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  16 veckor (1 termin)
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Bibelskola Nära - Gamla Testamentet - för dig mitt i livet! Har du inte möjlighet att flytta men vill fördjupa din tro tillsammans med andra – läs folkhögskolekurs på distans

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 29 jan 2024 - 24 maj 2024

Träffar:
16 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kostnaden för studierna är 300 kronor per termin. Litteraturkostnader om ca 500 kronor kan tillkomma (exklusive Bibel).

Kontakt: Elnaz Moradi

E-post:
elnaz.moradi@hylliepark.se

Bibelskola Nära - Gamla Testamentet

Måndagar kl 18.30-21.00 
Torsdagar kl 9.00-12.00 

I den här kursen vill vi ge dig redskap att själv läsa och förstå Bibelns texter och söka svar på trons frågor. Utgångspunkten är Nya testamentets böcker med fokus på Jesus liv och vad det innebär att vara en lärjunge. I kursen ges även en introduktion till att läsa och förstå Bibeln. Här får du möjlighet att upptäcka den röda tråd som går genomBibeln. Några exempel på teman som vi jobbar med under kursens gång 

Bibelns röda tråd 
Jesus & Frälsningen 
Guds rike 
Anden 
Församlingen 
Kvinnor & Guds rike 
Lärjungaskap och efterföljelse 
Mission 

Bibelskola Nära är en del av Hyllie Park Folkhögskola i Malmö och vi vänder oss till dig som inte har möjlighet att flytta från din hemort men längtar efter att tillsammans med andra växa och fördjupa din tro mitt i livet och vardagen.

Våra studier sker helt digitalt. Två gånger i veckan möts vi för gemensamma webbmöten. Under dessa ges utrymme för reflektion, samtal och gruppuppgifter. Utöver detta tar du på egen hand del av föredrag och litteratur.På detta sätt får vi god tid och utrymme för viktiga gemensamma processer ochmöjligheten att arbetamed uppgifter tillsammans vid våra webbmöten.  

Att läsa på Nära är ett bra alternativ om du vill fortbilda dig parallellt med att du arbetar. 

Bibelskola Nära vill föra tankarna till att komma nära Jesus, varandra och låta Bibelns texter och berättelser krypa oss nära in på livet. Det som berör och kommer oss själva nära blir ju också något vi gärna talar om och delar med de människor som står oss nära. 

Kursen ges på halvfart, det vill säga 50%. Detta motsvarar ca 20 timmars studier per vecka. Det krävs en hel del självdisciplin och förmåga att läsa och förstå texter på egen hand. Goda kunskaper i svenska är att rekommendera då litteraturen läses på egen hand och innehåller både artiklar, akademiska- och populärvetenskapliga texter. 
Datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via en nätbaserad lär-plattformoch via webbmöten som du kommer att ha kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. För att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en dator eller surfplatta med webbkamera och en bra mikrofon (ett fungerande headset fungerar bra) samt god uppkoppling.  

Kostnaden för studierna är 300 kronor per termin. Litteraturkostnader om ca 500 kronor kan tillkomma (exklusive Bibel). 
I våra folkhögskolekurser finns en fastställd ambitionsnivå för vilken studieinsats deltagaren skall göra. Hög närvaro förväntas vid våra gemensamma webbmöten. För att kunna tillhandahålla ett diplom och studieintyg vid kursens slut krävs 80% närvaro och genomförda kursmoment. 

Skolan kan intyga att studierna genomförs, ge meriterande kursintyg och möjlighet att söka studiemedel via CSN. För dig som söker studiemedel via CSN räknas varje kurs som 50% studier under 16 veckor. För mer information vad som gäller specifikt för dig och din studiesituation se vidare på http://www.csn.se/komv-folkh-gymn 

Läs mer på kursens hemsida 
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/kurser/uncategorized/bibelskola-nara-nyatestamentet/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/