Kreativt friår på Serie- eller Skrivarskolan

Kvarnby folkhögskola


Ansökan stängd
Är du redan etablerad kulturarbetare? Vi ger dig tillfälle att fokusera på ett nytt projekt under handledning och med systematiskt feedback från kurskamrater och lärare.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Du läser ett läsår. Kursen ges i regel på heltid, men det är möjligt att studera på halvfart.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi antar utifrån en projektansökning. Skriv en kort exposé över dina planer och formulera en tidsplan för ditt projekt. Vi vill också gärna se ditt CV, prover på arbeten som du har publicerat eller varit delaktig i tidigare,

Kostnader: Du betalar samma kursavgift som de ordinarie deltagarna i Serieskolan respektive Skrivarskolan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Plats för kursen: Samma skolenhet som Skrivarskolan respektive Serieskolan.

Kontakt:

Telefon:
E-post:
info@kvarnby.fhsk.se

Vi ger dig möjlighet att kunna fokusera på ett projekt (serie, roman, diktsamling, novellsamling, manus osv) under ett läsår. Skicka en projektbeskrivning och gärna också ett cv och relevanta referenspublikationer till oss för att söka en plats.

Vi lägger stor vikt vid planering av din tid och vill veta hur du tänker arbeta med ditt projekt under året och hur långt du planerar att nå under höstterminen respektive vårterminen. Själva stommen i vårt ”år 3” på Serieskolan eller Skrivarskolan är utöver det egna skrivandet din dialog med din handledare, en extern mentor och dina kurskamrater. Under året håller alla sig uppdaterade i allas projekt, vilket ger en stor styrka och gemenskap. Allas projekt blir på så sätt viktiga och angelägna för samtliga deltagare och du blir en del av en övergripande kreativ miljö, vilket förstås ska gynna ditt arbete. 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.kvarnby.fhsk.se