Allmän kurs - högskoleförberedande året

Kvarnby folkhögskola


Ansök nu

Kursens syfte är att förbereda dig väl inför vidare studier på högskolenivå. Ett bra alternativ för dig som känner att du vill förbättra dina möjligheter att klara av högskolestudier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Hur länge du studerar hos oss är beroende av dina förkunskaper.

Ansök senast: 30 jun 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Skicka dina betyg så kallar vi till ett antagningssamtal där vi går genom dina förkunskaper m m. För att bli antagen till vår högskoleförberedande kurs måste du ha motsvarande 1600 godkända gymnasiepoäng och vara klar med några viktiga ämnesbehörigheter.

Kostnader: Fria kopior, viss kurslitteratur, gemensamma obligatoriska aktiviteter m m: 500 kr/läsår.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Beata Zielinska

Telefon: 040-6028700
E-post:
info@kvarnby.se

OBS!
Ansök senast 30 jun 2020

Vi kommer att jobba mycket med studiemotivation och studieteknik och vill introducera dig i högskolans sätt att arbeta. Kursen ska rusta dig väl för fortsatta teoretiska studier på högskolenivå. I fokus finns därför träning av akademiskt skrivande och analys av texter, både vetenskapliga och skönlitterära. Vi arbetar också med förbättra din källkritiska förmåga. Studierna förutsätter att du redan har ett utvecklat skriftspråk och en god läsförståelse.

Du kan ytterligare öka dina chanser att komma in på en högskoleutbildning genom att göra högskoleprovet. Vi kommer därför att träna delar av högskoleprovet, framför allt matematik samt ordkunskap och läsförståelse i svenska och engelska. 

När du är klar med kursen ska du vara behörig till utbildningar på högskola och universitet och detta kräver ett antal behörigheter:  Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1,2 och 3; Engelska 5 och 6, Matematik 1a, b eller c, Historia 1a1, Naturkunskap 1a1, Religionskunskap 1 och Samhällskunskap1a1.

Målet är att ge dig det som behövs för att lyckas med fortsatta studier: kunskaper, studieteknik och förmågan att tänka och arbeta kritiskt och självständigt.

Du kommer att studera på en skola som värnar om ditt inflytande över dina studier och ditt engagemang i samhällsfrågor. 

Vår allmänna kurs kan ge grundläggande behörighet till högskolestudier eller yrkeshögskola.

Kontakta oss gärna för att ställa frågor om kursen. Alla som söker kommer att bli kallade till antagningssamtal. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska vara väl förberedd för och behörig att studera vidare på universitetet.