Skrivarskolans projektår på distans

Kvarnby folkhögskola


Ansök nu

Skrivarskolan i Malmö ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. En urban skrivarskola med stolta traditioner. Nu kan du läsa projektåret på heldistans.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 frivilliga träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år Minsta kurstiden är en termin. Regel är ett läsår.

Ansök senast: 31 juli 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi vill gärna veta varför du söker en plats på Skrivarskolan. Du söker med en projektbeskrivning.

Kostnader: Kursen är avgiftsfri.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Skrivarskolan på distans

Telefon:
E-post:
skrivarskolan@kvarnby.se

OBS!
Ansök senast 31 juli 2020

Skrivarskolans projektår

Om du redan har läst någon skrivarlinje, eller är etablerad författare som jobbar med ett nytt projekt, kan du få ingå i ett sammanhang som ger dig engagerade läsare och handledning av erfarna skrivpedagoger. 

Du söker en plats med konkret projekt (roman, diktsamling, novellsamling, scenmanus osv.) som du vill arbeta med under minst en termin.

Vi lägger vid antagning stor vikt vid planering av tiden, hur du tänker arbeta med skrivandet, vilka dagar och vilka tider, hur långt du planerar att nå under ditt projektår. Själva stommen i projektåret – utöver det egna skrivandet – är textsamtalen. Under året håller alla kursdeltagare sig uppdaterade i allas projekt, vilket ger en stor styrka och gemenskap. Allas projekt blir på så sätt viktiga och angelägna för samtliga deltagare.

Du läser helt på distans, men är alltid välkommen att delta i våra närvarolektioner om du har möjlighet. Och förstås i alla andra aktiviteter, som utflykter, studiebesök, gästförfattarbesök och mycket mer. 

Årsbok

Under vårterminen sammanställer vi material som producerats på Skrivaskolans kurser i en antologi. Det innebär att du får en inblick i val av text, arbete med korrektur, och inte minst processerna från tanke till text, från tryck till läsare.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och du ska vara klar med ditt projekt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/