Ryska revolutionen och det korta 1900-talet - distans

Kvarnby folkhögskola


Ansökan stängd

Ryska revolutionen år 1917 präglade samtidshistorien. Vi kommer att analysera och diskutera Sovjetunionens historia under åren 1921 - 1991. Vi öppnar ansökan i mitten av december.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år 1 termin

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska kunna läsa litteratur på engelska, eftersom stora delar av den obligatoriska kurslitteraturen inte finns på svenska.

Kostnader: Distanskursen är avgiftsfri. Kostnader tillkommer om du vill delta i en frivillig studieresa till Ryssland i april 2020.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 3 feb 2020 - 29 maj 2020

Kontakt:
Henning Süssner Rubin

Telefon:
E-post:
info@kvarnby.se

Den ryska revolutionen var en av 1900-talets stora historiska händelser, vars resultat fortfarande påverkar vår samtidshistoria. Vi ger dig tillfälle att studerar revolutionen efterspel och analyserar Sovjetunionens historia. Kursen är terminskurs i politisk historia. 

Kursens fokus ligger på tidsperioden 1921-1991.  Vi kommer att studera Sovjetunionens historia och dess inverkan på vår samtid. Hur påverkades världens historia i allmänhet och den europeiska och svenska historien i synnerhet? Vad hände under Kalla kriget? Hur gick det till när Berlinmuren föll och Sovjetunionen så småningom upplöstes? Det är några av de frågor som vi ska diskutera tillsammans. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du ska ha fått ökade kunskaper och insikter om 1900-talets historia och vår egen samtid.