Skrivarskolans projektår

Ansökan stängd

Skrivarskolan i Malmö ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. En urban skrivarskola med stolta traditioner. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Ett läsår.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du söker med en projektbeskrivning.

Kostnader: 500 kronor för ett läsår. Avgiften täcker deltagande i (digitala) evenemang, material med mera.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Skrivarskolan

Telefon:
E-post:
skrivarskolan@kvarnby.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Manus , Kåseri

Skrivarskolans projektår

Om du redan har läst någon skrivarlinje, eller är etablerad författare som jobbar med ett nytt projekt, kan du få ingå i ett sammanhang som ger dig engagerade läsare och handledning av erfarna skrivpedagoger. 

Du söker en plats med konkret projekt (roman, diktsamling, novellsamling, scenmanus osv.) som du vill arbeta med under minst en termin.

Vi lägger vid antagning stor vikt vid planering av tiden, hur du tänker arbeta med skrivandet, vilka dagar och vilka tider, hur långt du planerar att nå under ditt projektår. Själva stommen i projektåret – utöver det egna skrivandet – är textsamtalen. Under året håller alla kursdeltagare sig uppdaterade i allas projekt, vilket ger en stor styrka och gemenskap. Allas projekt blir på så sätt viktiga och angelägna för samtliga deltagare.

Kursen är en närvarokurs med mycket tid för eget skrivande, handledning, gruppsamtal, läsningar, gästförfattarbesök och mycket mer. 

Hela Skrivarskolan träffas för textsamtal en dag i veckan. Under läsåret handleder du vid ett antal tillfällen de textsamtal som deltagarna i basåret har. Du leder också bokprat med basårsdeltagarna under våren. Du har dessutom full insyn i basårets undervisningsschema, och är alltid välkommen att delta i lektionerna. Och förstås i alla andra aktiviteter, som utflykter, studiebesök, gästförfattarbesök och mycket mer. 

Årsbok

Under vårterminen sammanställer vi material som producerats på Skrivaskolans kurser i en antologi. Det innebär att du får en inblick i val av text, arbete med korrektur, och inte minst processerna från tanke till text, från tryck till läsare.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och du ska vara klar med ditt projekt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/