Skrivarskolans basår

Ansökan stängd

Skrivarskolan i Malmö ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. En urban skrivarskola med stolta traditioner. Du kan läsa ett eller två läsår hos oss. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år Ett läsår

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi vill gärna veta varför du söker en plats på Skrivarskolan. Skriv någon rad om det när du söker en plats.

Kostnader: 500 kronor/läsår som ger fria kopior, viss kurslitteratur, gemensamma obligatoriska aktiviteter m m. Kostnader för en frivillig studieresa kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Skrivarskolan

Telefon:
E-post:
skrivarskolan@kvarnby.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi , Manus , Kåseri , Övriga skrivarkurser

Skrivarskolans basår

Under Skrivarskolans basår testar du att skriva i olika genrer, lär dig hantverket och blir en bra läsare, såväl av andras som av dina egna texter. Du får träna på att stå för dina texter på scen.

Inledningsvis arbetar vi med dikt, bundet och obundet, rim och rytm, lek och allvar. Därefter arbetar vi med manus, där du får lära dig hur du skriver manus för film och scen. Vårterminen ägnas åt prosa. Vi fördjupar oss i komposition, berättarperspektiv, karaktärsbeskrivning, rytm, dramaturgi.

Den mest väsentliga delen av kursen är textsamtalen. Varje vecka skriver du en veckouppgift som läses av övriga deltagare i mindre grupper. I textsamtalen blir dina texter behandlade av intresserade, engagerade och aktiva läsare. Du lär dig att ge och ta konstruktiv kritik, du blir en säkrare och bättre läsare.

Under höstterminen ingår scenframställning i kursen, där vi tränar på att läsa inför publik. Hur vågar en? Hur gör en? Vad läser en? Vi tränar tanke och teknik, röst och förberedelse. Uppläsningar på och utanför skolan förekommer under året.

Årsbok

Under vårterminen sammanställer vi material som producerats under kursen i en antologi. Det innebär att du får en inblick i val av text, arbete med korrektur, och inte minst processerna från tanke till text, från tryck till läsare.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha förbättrat ditt eget kreativa skrivande och ska ha lärt dig en del om olika skönlitterära genrer och om bokproduktion. Läser du projektåret ska du ha blivit klar med ditt projekt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/