Boende-, stöd- och habiliteringsassistent

Profilkurs, Yrkesutbildning Kvarnby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Det är en dröm för många att jobba nära människor, till exempel inom hemtjänst, som personlig assistent, skötare inom psykiatrin eller på ett äldreboende. Inom branschen finns många jobb och ett stort behov av personer som har gått någon relevant utbildning för yrket

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver vara klar med grundskolan för att kunna läsa den här kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Vi tar ut en material- och programavgift på 500 kr/läsår.

Kontakt: Rebecca Calmeyer

Telefon: 040-6028700

E-post:
info@kvarnby.se

Du studerar ett studieprogram som ska förbereda dig väl för ditt arbete inom äldreomsorg, LSS-verksamhet eller psykiatrin. Kursens program orienterar sig mot gymnasiets vård- och omsorgsprogram, men du läser närmare potentiella arbetsplatser och vi kommer att försöka att individanpassa kursen i största möjliga mån. Vi vill förbereda för ett arbete inom vård och omsorg. 

Du läser ämnen som psykologi, hälsovård och vårdpedagogik och kommer att kunna få en indivuduell studieplanering som hjälper dig att anpassa kursen till dina behov och önskemål. Inom kursen finns möjlighet att välja Svenska som andraspråk som fördjupningsämne. 

Målet med kursen är att ge dig en bra grund för ditt framtida arbete inom vård och omsorg, en bra merit – och bra kontakter med framtida arbetsgivare. Med hjälp av din mentor kommer vi att se till att du redan under utbildningen skapar kontakter med olika arbetsgivare och får tillfälle att praktisera på olika arbetsplatser. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska ha goda yrkeskunskaper, haft tillfälle till lärande i arbete och etablerat kontakt med arbetsgivare inom vård- och omsorgsbranschen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kvarnby.se/kurser/yrkeskursen/

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Vi är den breda vänsterns skola och vill ge dig de verktyg och kunskaper som behövs för att påverka samhället och förändra världen. Du kan lita på att du blir sedd och kan utvecklas hos oss! 
Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/