Serieskolan

Profilkurs Kvarnby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Läs Nordens mest etablerade serietecknarutbildning! Du lär dig serieskapandets grundläggande faser från idé till färdig serie.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi antar utifrån arbetsprover som ska bestå av serier dvs. inte enskilda ritningar. Mer information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Kulturhuset Mazetti

Kostnader: 2000 kr/läsår, täcker fria kopior och utskrifter, visst undervisningsmaterial samt fri kaffe/te. Räkna med extra kostnader för studieresor m m.

Kontakt: Serieskolan

E-post:
info@kvarnby.se

Serieskolan är en tvåårig utbildning som ska ge dig de kunskaper du behöver för att kunna bli en professionell serietecknare. Du ska utveckla ditt serietecknande, fördjupa dina kunskaper i olika tekniker och skapa egna berättelser i serieform. 

Årskurs ett ger dig en stabil grund att stå på. Du kommer att lära dig hela processen från idé till färdig serie. Du kommer dessutom att introduceras i seriebranschens nätverk och lär dig hur du producerar serier digitalt och i tryck. 

Serieskolans andra år ger dig möjlighet och tid att fördjupa dina färdigheter som serieskapare. Du ska utveckla och fördjupa det egna serieskapandet i arbetet med ett längre projekt. Varje kursdeltagare får en handledare på skolan och rekommenderas att hitta en extern mentor.

Föreläsningar och olika uppgifter varvas med självständigt arbete och workshops: Fanzines, manga, tuschteknik, alternativserier, stripserier m m; ofta tillsammans med någon inbjuden gäst och i samarbete med olika förlag.

Vi använder datorer, men många arbetsuppgifterna löses på traditionellt vis med papper och penna.

En viktig del av undervisningen är att ge dig de redskap som behövs för att nå ut till andra med ditt skapande. Kursen producerar därför egna tidningar och en påkostnad årsbok, anordnar utställningar och deltar i olika aktiviteter med anknytning till serieskapandet. Vi besöker så Bok och Biblioteksmässan i Göteborg, Small Press Expo i Stockholm och Komiks.dk i Köpenhamn m fl. Som kursdeltagare har du tillgång till skolans lokaler även efter lektionstid.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Bli en professionell serietecknare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kvarnby.se/kurser/serieskolan/

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Vi är den breda vänsterns skola och vill ge dig de verktyg och kunskaper som behövs för att påverka samhället och förändra världen. Du kan lita på att du blir sedd och kan utvecklas hos oss! 
Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/