Serieskolans projektår

Profilkurs Kvarnby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år läsårskurs, ingen antagning till våren
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Kursen riktar sig till dig som vill utvecklas som seriekonstnär. Du får under året möjlighet att förverkliga ditt eget serieprojekt. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Projektbeskrivning med syfte, målsättning och tidsplan. Portfolio med relevanta arbeten samt ett rekommendationsbrev från en extern handledare. Mer information på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15b, 214 21 Malmö.

Kostnader: 2000 kr/läsår, täcker fria kopior och utskrifter, visst undervisningsmaterial. Räkna med extra kostnader för studieresor m m.

Kontakt: Fredrik Strömberg

E-post:
info@kvarnby.se

Serieskolans projektår riktar sig till dig som redan har hunnit läsa en grundläggande utbildning i serieteckning eller visuellt berättande. 

Målet att du ska fördjupa dina färdigheter som serieskapare. För att kunna göra detta får du tillgång till egen ateljéplats och handledare. Studierna bedrivs till stor del individuellt, vilket ställer stora krav på dig. Du måste vara initiativrik, kunna hitta lösningar på praktiska problem och skaffa dig kontakter inom seriebranschen. 

Ansökan till kursen kan göras av dig som har gått en grundläggande kurs på Serieskolan eller på annat sätt skaffat sig motsvarande färdigheter som serieskapare. Ansökan till projektåret sker med projektbeskrivning med syfte, målsättning och tidplan, portofolio, samt rekommendationsbrev från en extern handledare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du ska ha skapat dig en egen plattform som serietecknare eller motsvarande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://serieskolan.kvarnby.fhsk.se/utbildningen

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Vi är den breda vänsterns skola och vill ge dig de verktyg och kunskaper som behövs för att påverka samhället och förändra världen. Du kan lita på att du blir sedd och kan utvecklas hos oss! 
Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/