Professionell serietecknare

Profilkurs, Yrkesutbildning Kvarnby folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år läsårskurs, ingen antagning till våren
 • Ansök senast:
  1 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Bli en etablerad serieskapare genom att fördjupa dig i ett självformulerat årslångt projekt, med tillgång till arbetslokaler, teknisk utrustning etc.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Avslutat gymnasium. Projektbeskrivning med syfte, målsättning och tidsplan. Portfolio med relevanta arbeten samt ett rekommendationsbrev från en extern handledare. Mer information på vår hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15b, 214 21 Malmö.

Kostnader: 2200 kr/läsår, täcker fria kopior och utskrifter, visst undervisningsmaterial. Räkna med extra kostnader för studieresor m m.

Kontakt: Fredrik Strömberg

E-post:
info@kvarnby.fhsk.se

Vi ger dig möjlighet att planera och slutföra ett professionellt serieprojekt på ett läsår.  

Målet är att du, med hjälp av din handledare, ska bredda och utveckla dina färdigheter som serieskapare och ta steget ut i seriebranschen. Kursen är eftergymnasial och kräver en del studieteknik. Du får en möjlighet att utveckla och fördjupa det egna serieskapandet i arbetet med ett längre projekt. Studierna bedrivs till stor del självständigt, vilket ställer stora krav på din motivation. Du måste vara initiativrik och van vid att vara verksam som serieskapare. Du får en handledare på skolan och måste hitta minst en extern mentor, som kan bidra med branschkunskap och agera dörröppnare.

Kursen är eftregymnasial, det betyder att du måste kunna dokumentera att du är klar med gymnasiet.  Ansökan till projektåret sker med projektbeskrivning med syfte, målsättning och tidplan, portofolio, samt rekommendationsbrev från en extern handledare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska ha utvecklat ditt serieskapande och fått möjlighet att förverkliga ett större serieprojekt. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://serieskolan.kvarnby.fhsk.se/utbildningen

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln