Skrivarskolan på distans

Profilkurs, Distanskurs Kvarnby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år 1-2 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Skrivarskolan i Malmö ger dig möjlighet att satsa på och utveckla ditt kreativa skrivande. En urban skrivarskola med stolta traditioner. Nu kan du läsa projektkursen på heldistans. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vid ansökan bifogas arbetsprover (tio sidor) ur ett projekt som ska arbetas med under läsåret. Därtill en projektplan samt ett personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: 500 kronor för ett läsår. Avgiften täcker deltagande i (digitala) evenemang, material, friex av årsboken med mera.

Kontakt: Skrivarskolan på distans

E-post:
skrivarskolan@kvarnby.se

Om du redan har läst någon skrivarlinje, eller är etablerad författare som jobbar med ett nytt projekt, kan du få ingå i ett sammanhang som ger dig engagerade läsare och handledning av erfarna skrivpedagoger.  
 
Du söker en plats med konkret projekt (roman, diktsamling, novellsamling, scenmanus osv.) 

Vi lägger vid antagning stor vikt vid planering av tiden, hur du tänker arbeta med skrivandet, vilka dagar och vilka tider, hur långt du planerar att nå under ditt projektår. Själva stommen i projektåret – utöver det egna skrivandet – är textsamtalen. Alla kursdeltagare kommer att tillhöra en mindre textsamtalsgrupp och inom den läser man kontinuerligtvarandras projekt. Allas projekt blir på så sätt viktiga och angelägna för samtliga deltagarei gruppen. 

Du läser helt på distans, men är alltid välkommen att delta i våra närvarolektioner om du har möjlighet. Och förstås i alla andra aktiviteter, som utflykter, studiebesök, gästförfattarbesök och mycket mer.  

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs ska du ha lärt känna det längre skrivandets alla faser, samt ha fått syn på och utvecklat strategier för att förstå din egen skrivprocess. Du har utvecklat förmågor att prata om och analysera text professionellt, din egen såväl som andras.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kvarnby.se/kurser/skrivarskolan/

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi Manus Kåseri

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln