Boende-, stöd- och habiliteringsassistent

Profilkurs, Yrkesutbildning Kvarnby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Det är en dröm för många att jobba nära människor, till exempel inom hemtjänst, som personlig assistent, skötare inom psykiatrin eller på ett äldreboende. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver vara klar med grundskolan för att kunna läsa den här kursen.Om du har en utländsk skolutbildning krävs att du är klar med ämnet Grundläggande svenska som andraspråk (delkurs 4).

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 22 dec 2023

Kostnader: Vi tar ut en material- och programavgift på 500 kr/läsår.

Kontakt: Rebecca Calmeyer

Telefon: 040-6028700

E-post:
info@kvarnby.se

Du studerar ett studieprogram som ska förbereda dig väl för ditt arbete inom äldreomsorg, LSS-verksamhet eller psykiatrin. Kursens program orienterar sig mot gymnasiets vård- och omsorgsprogram, men du läser närmare potentiella arbetsplatser och vi kommer att försöka att individanpassa kursen i största möjliga mån. Vi vill förbereda för ett arbete inom vård och omsorg. 

Du läser ämnen som psykologi, hälsovård och vårdpedagogik och kommer att kunna få en indivuduell studieplanering som hjälper dig att anpassa kursen till dina behov och önskemål. Inom kursen finns möjlighet att välja Svenska som andraspråk som fördjupningsämne. 

Målet med kursen är att ge dig en bra grund för ditt framtida arbete inom vård och omsorg, en bra merit – och bra kontakter med framtida arbetsgivare. Med hjälp av din mentor kommer vi att se till att du redan under utbildningen skapar kontakter med olika arbetsgivare och får tillfälle att praktisera på olika arbetsplatser. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska ha goda yrkeskunskaper, haft tillfälle till lärande i arbete och etablerat kontakt med arbetsgivare inom vård- och omsorgsbranschen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.kvarnby.se/kurser/yrkeskursen/

Kvarnby folkhögskola

En skola som sticker ut. Hos oss syns du inte bara, här ska du kunna påverka. Skolan finns på tre adresser i Malmö: på Kvarnbyvägen, på Friisgatan och på Scheelegatan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Telefon: 040-6028700
E-post: info@kvarnby.se
Webbadress: http://www.kvarnby.se/