Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Ansök nu

Boosta din kreativitet med Emma Philipson

Malmö folkhögskola

Ansök nu

En distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet. Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra. Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 frivilliga träffar
2 frivilliga nätträffar

Studietakt: 50%

Längd: 15 veckor

Ansök senast: 21 januari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi börjar antagningen den 10 januari 2022 och antar därefter löpande i mån av plats fram till kursstart. För bäst chans till plats bör din ansökan vara inne senast till 10 januari.
Ansökan öppnar den 1 december Vi ser gärna att du som söker är nyfiken, sj

Kostnader: Kursen är gratis, deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 7 feb 2022 - 27 jun 2022

Kontakt:
Emma Philipson

Telefon: 040-6715100
E-post:
e.philipson@malmofolkhogskola.se


OBS!
Ansök senast
21 januari 2022

Boosta din kreativitet med Emma Philipson är en distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet. Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra.

Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling. Du kan söka kursen oavsett var i Sverige du bor. Även du som tidigare gått kursen på plats, är varmt välkommen att söka.

Innehåll

Nya idéer! – Inspiration genom teori och praktik.
Mikrovanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Nya uppdrag varje vecka.
Träna soft skills! – Nyfikenhet, lyhördhet och fantasi i kreativa processer.

Kursen startar och avslutas med träff på plats i vår inspirerade miljö på Malmö folkhögskola. Under dessa träffar lär vi känna varandra, deltar i workshops och samtal kring kreativa processer.

Info
Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursen ges på distans med två träffar på plats på Malmö folkhögskola, samt två träffar online.

Kursstart 7 februari – kursavslut 27 maj 2022.
Kursen är gratis, deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur.

Distans
Kommunikation, inlämningar och möten sker via vårt digitala klassrum på Teams. Du behöver ha tillgång till dator, surfplatta eller mobil samt bra uppkoppling. Kontakten med dina kurskamrater sker oftast genom digitala möten, chatt och videosamtal. Under kursen får du även möjlighet att coachas digitalt av Emma.

Om Emma
Emma Philipson är konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon arbetar i ett brett spektrum med olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus.

Förutom att leda Boosta din kreativitet arbetar Emma just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas allmänna linje Kreatör, samt deltar i kursen Folkhögskolan som konstnärlig bildningspraktik via Sveriges folkhögskolor, rörelse- och regionägda folkhögskolor i samverkan, samt Göteborgs universitet.

Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” (2016) och ”Don’t Just Give Up Quit!” (2018).
Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon delar med sig av tankar, observationer och inspiration i textbaserad konst.
www.emmapilipon.com

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du tränat upp färdigheter för att skapa och upprätthålla en daglig kreativ praktik.