Litterärt skrivande - distans halvfart, helår

Ansökan stängd

Litterärt skrivande - distans halvfart, helår

Malmö folkhögskola

Ansökan stängd
Kom igång och kom vidare med ditt skrivande! Utveckla din röst och bli läst av andra i ett stimulerande sammanhang.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
4 frivilliga träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansök genom att skicka följande: - Komplett ifyllt ansökningsformulär (via länk ovan) - Personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen - Personbevis för studier (Skatteverket) - Urval om 1-3 sidor av ditt eget skrivande (gärna skönlitterärt)

Kostnader: Eventuella utlägg för litteratur samt 400 kronor i bekräftelseavgift, som används på kursen i samband med träffar.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 27 maj 2022

Kontakt:
Mariana Andersson

Telefon: 040-671 51 04
E-post:
m.andersson@malmofolkhogskola.se


Fler kurser inom: Skriva , Prosa , Poesi

För dig som vill utveckla ditt litterära skrivande, oavsett om det är något verkligt eller fiktivt du vill skildra.

Genom skrivuppgifter får du undersöka möjligheter med olika litterära grundelement och genrer. Exempelvis arbetar vi med berättande prosa, poesi, dramatik och essä, och du kan välja att skriva mest i någon av dessa former. Olika källor att ösa ur i skrivandet berörs. Efterhand ges mer utrymme att arbeta med ett eget skrivprojekt, om du önskar det. Alla ingår i en mindre arbetsgrupp som läser och kommenterar varandras texter i syfte att utveckla den litterära känsligheten, hjälpa och peppa. Kursledaren, som hela tiden finns tillgänglig, handleder och kommenterar arbetet längs vägen. Litteraturläsningen är betydelsefull och omfattar en skrivhandbok och fem skönlitterära böcker, som väljs efterhand. Olika aspekter av skrivprocessen diskuteras kontinuerligt i ett reflektionsforum, och två gånger per termin hålls frivilliga kursträffar i Malmö.

Kursupplägget vilar på en grundtanke inom folkhögskolan, att vi lär i mötet med andra och av varandra. Distansundervisningen manar både till självständighet och självdisciplin genom att man ägnar sig åt skrivande när och var man vill och följer en regelbunden inlämningsrutin.

Kursen är studiemedelsberättigad och nätbaserad, och det senare förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.malmofolkhogskola.se/kurser/litterart-skrivande/