Boosta din kreativitet med Emma Philipson (distans)

Profilkurs, Distanskurs Malmö folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  15 veckor
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Boosta din kreativitet med Emma Philipson är en distanskurs för dig som älskar att skapa och vill utveckla din egen kreativitet.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi ser gärna att du som söker är nyfiken och självgående. Bifoga ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, tre till fem arbetsprover som visar ditt kreativa uttryck, samt ett personbevis för studier.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 29 aug 2022 - 9 dec 2022

Träffar:
2 frivilliga träffar
2 frivilliga nätträffar

Kostnader: Deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur. Bekräftelseavgift 200 kronor, som används på kursen i samband med träffar.

Kontakt: Emma Philipson

Telefon: 0406715118

E-post:
e.philipson@malmofolkhogskola.se

Under femton veckor kommer vi att genom uppdrag, reflektion och handledning ge oss in i kreativa processer och komma igång med en egen rutin. Varje vecka, nya kreativa uppdrag. Vi arbetar både individuellt och i grupp genom inspiration och samtal och lär i mötet med varandra.

Den här kursen passar dig som är intresserad av färg och form och personlig utveckling. Du kan söka kursen oavsett var i Sverige du bor. Även du som tidigare gått kursen på plats, är varmt välkommen att söka.
Ansökningar som inkommer efter 3 juni hamnar på reservlista, det finns fortfarande chans att komma med på höstens kurs.

Innehåll

Nya idéer! – Inspiration genom teori och praktik.
Små vanor! – Verktyg och strategier för en kreativ rutin.
Tid att skapa! – Nya uppdrag varje vecka.
Träna soft skills! – Nyfikenhet, lyhördhet och fantasi i kreativa processer.

Kursen startar och avslutas med träff på plats i vår inspirerade miljö på Malmö folkhögskola. Under dessa träffar lär vi känna varandra, deltar i workshops och samtal kring kreativa processer.

Info
Kursen går på halvfart under 15 veckor och är CSN-berättigad.
Kursen ges på distans med två träffar på plats på Malmö folkhögskola, samt två träffar online.

Kursstart 29 augusti med avslut 9 december 2022.
Kursen är gratis, deltagare står själva för inköp av eventuellt material och litteratur.

Distans
Kommunikation, inlämningar och möten sker via vårt digitala klassrum på Teams. Du behöver ha tillgång till dator, surfplatta eller mobil samt bra uppkoppling. Kontakten med dina kurskamrater sker oftast genom digitala möten, chatt och videosamtal. Under kursen får du även möjlighet att coachas digitalt av Emma.

Om Emma
Emma Philipson är konstnär, illustratör och författare verksam i Malmö.
Hon arbetar i ett brett spektrum med olika kreativa uppdrag, allt från pysselmakare och fejktatuerare till video- och performancekonstnär.

Emma har utvecklat lekfulla och avdramatiserande metoder för att få in mer kreativitet i vardagen. Med humor och värme delar hon med sig av sina erfarenheter kring hur det är att arbeta konstnärligt, fånga och utveckla idéer och boosta kreativiteten. Hennes mångåriga erfarenhet av att undervisa på konst- och designskolor har inspirerat henne att starta kreativa kurser med personlig utveckling i fokus.

Förutom att leda Boosta din kreativitet arbetar Emma just nu som kursutvecklare och lärare på Malmö folkhögskolas allmänna linje Kreatör, samt deltar i kursen Folkhögskolan som konstnärlig bildningspraktik via Sveriges folkhögskolor, rörelse- och regionägda folkhögskolor i samverkan, samt Göteborgs universitet.

Emma har givit ut två konstböcker om kreativa processer, ”Do a Bad Job and Make it Worse” (2016) och ”Don’t Just Give Up Quit!” (2018).
Hon driver Instagramkontot @emmapilipon där hon delar med sig av tankar, observationer och inspiration i textbaserad konst.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du tränat upp färdigheter för att skapa och upprätthålla en daglig kreativ praktik.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://malmofolkhogskola.se/kurser/boosta-din-kreativitet-med-emma-philipson/

Malmö folkhögskola

Skolan, som är en externatfolkhögskola, finner du i en fin gammal bondgård i utkanten av Malmö vid Fosie industriby. Hos oss kan du studera i en lugn och lantlig miljö – få motivation och inspiration – bara 15 min från Malmö centrum! De allmänna kurserna utgör basen för vår verksamhet och vårt ledord är entreprenörskap i betydelsen att vara företagsam, initiativrik, självständig och kreativ. Vi är även ett resurscentrum för dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Vi arbetar för att du ska utveckla dig själv i mötet med andra människor, för det är i mötet med andra vi lär känna oss själva.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmö folkhögskola
Trindyxegatan
213 76 Malmö

Telefon: 040-671 51 00
E-post: exp@malmofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malmofolkhogskola.se/