Allmän kurs

Ansök nu
Här studerar du allmänna ämnen på gymnasienivå med tillval som friskvård, datorkunskap samt extra hjälp till kursdeltagare med invandrarbakgrund eller deltagare med läs- och skrivsvårigheter.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 jan 2022 - 23 dec 2022

Kontakt:
Maria Österlin

Telefon: 0435 - 300 84
E-post:
maria.osterlin@munkafolkhogskola.se


Allmän kurs på Munka folkhögskola i Perstorp är för dig som söker ett alternativ till fortsatta studier och vill skaffa behörighet för att söka vidare till högskolan. 

Här gör du tillsammans med din mentor gör du upp en individuell studieplan. På Munka folkhögskolas filial i Perstorp kan du välja såväl ämnen för grundläggande och särskild behörighet, samt tillvalsämnen.

Du arbetar i de grupper som motsvarar din kunskapsnivå. Arbetsformerna varierar, men vi arbetar med lärstilar, digitala verktyg och ett coachande förhållningssätt.  Tyngdpunkten ligger på att, i samarbete med andra, söka kunskap och lösa problem. Du har gott om tid för både reflektion och analys. Studietakten är lugnare och studiegrupperna är oftast mindre än i annan vuxenutbildning. Du förväntas ta ett stort ansvar för dina studier och folkhögskolan lägger stor vikt vid kursdeltagarnas personliga utveckling.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
För dig som vill skaffa behörighet för att söka vidare till högskola/universitet

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.munkafolkhogskola.se/perstorp/index.html