Allmän kurs - grundnivå

Munka folkhögskola


Ansökan stängd
Nu har du som saknar ett slutbetyg från grundskolan, eller som behöver träna mer svenska, möjlighet att studera på grundnivå - från och med höstterminen 2018 startar vi Allmän kurs på grundnivå.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för kurslitteratur och kopierat material, ca 2 000: - per år. Kostnader för eventuella studieresor betalar du också för, liksom en serviceavgift på 1 600: -/år.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2019 - 3 jun 2020

Kontakt:
Anita Söderstjerna

Telefon: 0431 - 43 20 10
E-post:
anita@munkafolkhogskola.se

Hos oss läser du de ämnen som krävs för att få grundskolekompetens. Du studerar svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap. Arbetet till viss del är tematiskt och ämnesövergripande upplagt. Du använder datorer som en naturlig del av studierna på Allmän kurs, och får på så sätt grundläggande datorkunskap.

 

Vi lägger stor vikt vid det svenska språket, och på kursen utvecklar du din studieteknik. Du får också träna på din förmåga att planera och organisera dina studier, enskilt och i samarbete med andra deltagare. På folkhögskolan används prov endast undantagsvis.

 

Förkunskapskrav: Ej avslutad grundskola eller godkänt på SFI D eller motsvarande.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutade studier på grundnivå har du möjlighet att fortsätta dina studier på gymnasienivå, till exempel på vår folkhögskola.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.munkafolkhogskola.se/allmk/grund.html