Berätta med fotografi – den kreativa processen

Ansökan stängd

Berätta med fotografi – den kreativa processen

Munka folkhögskola

Ansökan stängd

En fördjupningskurs för dig som har fotograferat ett tag och vill ta dina bilder till en ny nivå. Kom vidare i din kreativa process genom utvecklande fotouppgifter och inspirerande samtal. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Se hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jul 2021 - 14 jul 2021

Kontakt:
EvaMarie Lindahl

Telefon: 072-538 02 03
E-post:
sommarkurser@munkafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Digitalt , Övriga fotokurser

En fördjupningskurs för dig som har fotograferat ett tag och vill ta dina bilder till en ny nivå. Kanske har du en idé om en bildserie/ett projekt du vill genomföra, kanske har du redan kommit en bit på väg? Kanske längtar du efter att få andras ögon på dina bilder? Målet med kursen är att du ska komma vidare i din kreativa process, genom utvecklande fotouppgifter, inspirerande samtal och målmedvetet arbete.

Under kursen får du möjlighet att visa och berätta om dina bilder/din idé/ditt fotografiska projekt. Du ges feedback och får en yttre blick från kursledaren och deltagarna utifrån olika analys- och samtalsmodeller. Vi diskuterar även vad som hindrar dig att komma vidare och arbetar med att riva dessa hinder genom konkreta uppgifter och övningar. Kursen är ett tillfälle att utveckla ditt arbetssätt och din förmåga att prata om dina bilder.

Material: Medtag digitalkamera (gärna systemkamera) och minneskort, sladd för överföring mellan kamera och dator eller kortläsare, samt USB-minne eller bärbar hårddisk för lagring. Ta också gärna med egen dator, om du föredrar att arbeta med den, samt bilder du vill visa/arbeta med under kursen.

Deltagarantal: Max 10 deltagare

Förkunskaper: Du förväntas ha grundläggande kunskaper i digital fotografering. Inför kursstart skickar du även in en kort text som beskriver vem du är som fotograf tillsammans med 5 bilder, gärna ur en sammanhängande bildserie eller ett pågående projekt. Detta för att kursen ska utgå från gruppens behov och intressen. Information om detta får du i god tid innan kursstart.

Kursledare: Linda Unnhem - fotograf och journalist, med examen i medie- kommunikationsvetenskap och litterär gestaltning. Linda har gått Fotoskolan Munka och har tidigare hållit kursen ”Berätta med bilder”.

Kostnader:
Tre-dagars-kurs inklusive mat 1 425:-
Tre-dagars-kurs inklusive mat och boende med dusch/toalett i korridor 2 625:-
Tre-dagars-kurs inklusive mat och boende med egen dusch/toalett 2 885:-

Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.
En extranatt kostar 275:-
Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 100:-

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser