Fotoskolan Munka - konstnärlig fotografi

Ansökan stängd

Fotoskolan Munka - konstnärlig fotografi

Munka folkhögskola

Ansökan stängd
Fotoskolan Munka: konstnärlig fotoutbildning för dig som vill hitta ditt personliga bildspråk. Analog fotografi och mörkrumsteknik, digitalt fotografi, skanning, bildbehandling, video, bildspel mm

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Arbetsprover. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande

Kostnader: www.munkafolkhogskola.se

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Maria Werger

Telefon: 0431-43 20 10, 072-5609219
E-post:
maria.werger@munkafolkhogskola.se


Fotoskolan Munka

Kursinnehåll

Du arbetar både med egna fotografiska projekt och med tematiska uppgifter. Du kommer att utveckla din förmåga att arbeta projektinriktat både självständigt och i grupp. Undervisningen består av verktygskurser i digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning och på Fotoskolan kan du arbeta både helt analogt och helt digitalt i olika format. Du får träning i att presentera dina egna arbeten i form av utställningar, portfolios och projektbeskrivningar. Stor vikt läggs på bildsamtal och bildanalys och att utveckla ditt personliga bildspråk. I kursen ingår också foto- och konsthistoria.

Arbetsformer

Studierna bedrivs på heltid. Den lärarledda tiden är upplagd i form av workshops, föreläsningar, enskilda uppgifter och grupparbeten. Utöver den lärarledda undervisningen förväntas du arbeta lika mycket på egen hand. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ditt praktiska arbete, där du får hjälp och stöd genom handledning och redovisningar. I utbildningen ingår praktikperiod samt längre och kortare studieresor och utställningsbesök. Ateljéer och verkstäder är tillgängliga även under kvällstid och helger. Alla lärare som undervisar på Fotoskolan är aktivt yrkesutövande konstnärer eller fotografer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom fotografi och konst. Utbildningen är även lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn, som exempelvis fotoassistent.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.munkafolkhogskola.se/foto/index.html