Våga tala! - distanskurs

Ansökan stängd

Våga tala! - distanskurs

Munka folkhögskola

Ansökan stängd

Distanskurs i retorik. Lär dig hantera talarnervositet, planera och genomföra framträdanden, hantera kroppsspråk och smarta upplägg för att bli flexibel som talare.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Se hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 19 jul 2021 - 23 jul 2021

Kontakt:
EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03
E-post:
sommarkurser@munkafolkhogskola.se


Vill du bli ännu bättre på att hålla tal, presentera dig själv eller något ämnesområde som är viktigt för dig?
Detta är en retorikkurs för dig som vill lära dig att använda den moderna retorikens verktygslåda. Du får öva dig i att planera och hålla tal med smarta upplägg för att bli flexibel som talare så att du lätt anpassar dig till situation, lyssnaren och den tid du har på dig.

En bra talare är inget man föds till, det blir man genom många exempel och att få tillfälle att öva många gånger. Varje dag under kursen kommer du därför att få se tal från både äldre och moderna talare. Det ger dig exempel som du kan använda för att bygga upp dina egna presentationer.  Genom kursens upplägg får du många tillfällen att öva där du får respons både av kursdeltagare och av kursledaren under vägen.

Kursen genomförs på videoplattformen Zoom och du behöver en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar. En vecka innan kursen går det fint att logga in och prova tekniken med en av lärarna på folkhögskolan.

Deltagarantal: Max 20 deltagare

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Carina Wahlstedt Janson - driver pr- och kommunikationsbyrå, där retorik är ett av de viktigaste verktygen. Hennes praktiska erfarenhet kommer från skolans värld såväl som näringslivet. Carina har varit kursledare i retorik under flera år på Medborgarskolan, använt retoriken i undervisning och haft Våga tala-kurser på Högskolan i Halmstad samt privat coaching i att tala och övertyga.

Material: Du behöver en dator eller platta med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar. Var även förberedd med papper och penna.

Kostnader:
Fem-dagars-kurs på distans via Zoom 1 600:-

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser