Alla kan teckna serier -distans

Ansök nu

Alla kan teckna serier -distans

Munka folkhögskola

Ansök nu

Lär dig teckna serier och berätta med ord och bild! Hitta ditt eget sätt att teckna på och vägar att hitta och driva dina egna historier med hjälp av bild och text.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Se hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4 jul 2022 - 8 jul 2022

Kontakt:
EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03
E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Målning / Teckning , Teckning , Nybörjare

Lär dig berätta med ord och bild!

Alla har någonting att berätta, och serier kan se ut på många olika sätt. Tillsammans inspireras vi av olika serieskapare och får syn på hur en berättelse i text och bild kan utvecklas. Under kursens gång ges konkreta övningar i hur du kan berätta kort och långt, med hjälp av bild och text.

Under kursen jobbar vi aktivt med att sänka vår prestationsångest och hitta lusten i att teckna. Målet är att du ska hitta ditt eget uttryck och inte fastna i ideér om vad som är “fint” utan istället finna ditt personliga uttryck. Du får även hjälp med att finna berättelser.

Tillsammans experimenterar vi, utforskar flera olika tekniker och arbetssätt, och dyker ner i ett lustfyllt berättande. Välkommen!

Kursen genomförs på videoplattformen Zoom och du behöver en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar.

Exempel på en kursdag på Zoom: Dagarna inleds med en runda där vi pratar om hur det kreativa arbetet har varit och tar upp praktisk frågor om metoder och tekniker som har uppstått. Dagens övning presenteras och skapandet fortsätter. Under dagens varvas träffar på Zoom med eget individuellt skapande. Varje dag avslutas med en återsamling, hur har det gått idag?

Deltagarantal: Max 15 deltagare.

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Klara Wiksten– serietecknare och konstnär.  Har gett ut två självbiografiska serieböcker med inslag av fiktion.www.instagram.com/klarawiksten

Material: Blyertspenna och andra pennor att teckna med, suddgummi, skisspapper och annat valfritt papper.

Kurstid: 9.00-16.00

KostnaderFem-dagars-kurs på distans via Zoom 1 600:-