Textila experiment - distanskurs

Ansök nu

Textila experiment - distanskurs

Munka folkhögskola

Ansök nu

Konstnären Anna Nordström delar med sig av sitt arbetssätt och lär ut olika textila tekniker, broderistygn och applikationer. Du jobbar hemifrån vid köksbordet eller i trädgården och vi möts digitalt.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagars

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Fem-dagars-kurs på distans via Zoom 1 600:-

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 18 jul 2022 - 22 jul 2022

Kontakt:
EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03
E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se


Vill du experimentera i textila tekniker? Välkommen till en kurs på distans som utgår från applikation och broderi som kan ligga till grund för quilts, väggbonader, skulptur, kuddar, bilder och kläder.

Vi arbetar intuitivt med material som finns nära till hands, vad har du för tyger hemma? Vi skvättfärgar i badkaret, ritar på tyg med spritpenna, bleker med klorin och hårblekmedel, broderar med tråd och målar och trycker med färg. Lusten och det vi har omkring oss får styra.

Kursen genomförs på videoplattformen Zoom och du behöver en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar.

Exempel på en kursdag på Zoom: Dagen inleds med en ny uppgift och presentation av teknik. Vi tittar på bilder och inspireras. Arbetet fortsätter sedan individuellt med återsamling efter lunch för ny inspiration. Under varje dag varvas det digitala och gemensamma med det individuella arbetet som görs iväg från datorn, de flesta dagar avslutas med en återsamling. 

Material: Förbered ditt eget material. Ta fram nya och gamla tyger, pennor, lim, nål och tråd, klorin, pensel, tusch eller vad du har hemma. 

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Kurstid: Måndag- torsdag 9-16, fredag 9-15

Förkunskaper: Inga specifika förkunskaper, men viss teknik såsom en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar krävs för att kunna delta. 

Kursledare: Anna Nordström - konstnär med intresse för textila hantverkstekniker, framförallt lappteknik och broderi. Hon är utbildad på Konstfack och MICA i Baltimore och syr på maskin i ateljén och för hand hemma. Som konstnär kopplar hon ihop mänsklighetens historia med vår samtid när arkeologiska fynd och förhistoriska föremål möter sociala medier och översätts till textila tekniker.

KostnaderFem-dagars-kurs på distans via Zoom 1 600:-