Lärarassistent (EGY) - distans

Ansökan stängd

Lärarassistent (EGY) - distans

Munka folkhögskola

Ansökan stängd

Drömmer du om att jobba med barn och ungdomar? Vill du vara med och utveckla dagens skola? Munka folkhögskola erbjuder en yrkesutbildning till Lärarassistent!

 

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
16 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande/allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift på 1 000 kronor. Du betalar själv för din kurslitteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 jan 2022 - 16 dec 2022

Kontakt:
Annelie Jönsson

Telefon: 072-538 22 73, 0431 43 20 10
E-post:
annelie.jonsson@munkafolkhogskola.se


Kursinnehåll

Du får fördjupade kunskaper om barn och ungdomars utveckling, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialpsykologi. Mellanmänskliga möten är kärnan i skolans värld, så kunskap om och förståelse för andra kulturer samt samtalsmetodik ingår i utbildningen.

Inom området pedagogik fokuserar vi på utvecklings- och lärandeteorier samt vikten av att alla lär sig på olika sätt (lärstilar).

Du får goda kunskaper om vikten av ett gott och främjande ledarskap och om hur grupprocesser skapas i skolans vardag. Du lär dig hur man arbetar med konflikthantering, värderingar och attityder samt hur man främjar en god psykosocial studiemiljö.

I skolans värld ingår även vissa administrativa arbetsuppgifter och kunskap om dessa. Detta, samt den svenska skolans uppbyggnad och organisation, är en del av utbildningen.

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://munkafolkhogskola.se/la/index.html