Alla kan teckna serier -distans

Sommar/helg/veckokurs Munka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lär dig teckna serier och berätta med ord och bild! Hitta ditt eget sätt att teckna på och vägar att hitta och driva dina egna historier med hjälp av bild och text.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsida

Kontakt: EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03

E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se

Lär dig berätta med ord och bild!

Alla har någonting att berätta, och serier kan se ut på många olika sätt. Under kursens gång ges lekfulla övningar i hur du kan berätta kort och långt, med hjälp av bild och text. 

Vi jobbar aktivt med att sänka vår prestationsångest och hitta glädjen i att teckna. Målet är att du ska hitta ditt eget uttryck och inte fastna i ideér om vad som är “fint”. Du får även hjälp med att finna berättelser.

Tillsammans experimenterar vi, utforskar flera olika tekniker och arbetssätt, och dyker ner i ett lustfyllt berättande. Välkommen!

Kursen genomförs på videoplattformen Zoom och du behöver en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar.

Exempel på en kursdag på Zoom: Dagarna inleds med en runda där vi pratar om hur det kreativa arbetet har varit och tar upp praktisk frågor om metoder och tekniker som har uppstått. Dagens övning presenteras och skapandet fortsätter. Under dagens varvas träffar på Zoom med eget individuellt skapande. Varje dag avslutas med en återsamling, hur har det gått idag?

Deltagarantal: Max 15 deltagare.

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: Klara Wiksten– serietecknare och konstnär.  Har gett ut två självbiografiska serieböcker med inslag av fiktion.www.instagram.com/klarawiksten

Material: Blyertspenna och andra pennor att teckna med, suddgummi, skisspapper och annat valfritt papper.

Kurstid: 9.00-16.00

Kostnader350:- I år får vi extra bidrag för våra distanskurser och du betalar endast en administrativ avgift.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser-pa-munka-folkhogskola/

Munka folkhögskola

 Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg.  Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln