Hälsocoachutbildning -certifierad PT, kostrådgivare, massör och klimakteriecoach

Profilkurs, Yrkesutbildning Munka folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Vi är stolta över att erbjuda en hälsoutbildning på 3 terminer. En bred och innehållsrik utbildning som ger dig färdigheter, kunskaper och kompetens till att möta utmaningarna inom hälsobranschen.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande/allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2023 - 17 dec 2024

Kostnader: Kursen är eftergymnasial och berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar dock en totalsumma på 2.600 kr för obligatoriskt arbetsmaterial (cirka 870 kr/termin) samt en serviceavgift på 900 kr/termin.

Kontakt: Ingela Nilsson

Telefon: 072-538 02 99

E-post:
ingela.nilsson@munkafolkhogskola.se

Hälsocoachutbildningen på Munka folkhögskola är en yrkesinriktad utbildning.

Vi är stolta över att erbjuda en hälsoutbildning på 3 terminer, där den sista terminen ges på distans. Hos oss läser du en bred och innehållsrik utbildning som ger dig färdigheter, kunskaper och kompetens till att möta det ökade behovet inom hälsobranschen. Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med att motivera andra till en hälsosam och hållbar livsstil och ger dig verktyg till att arbeta med hälsocoaching för individ och grupp.

Kursinnehåll

Utbildningen är uppbyggd kring tre huvudsakliga ämnesområden: kost, träning och beteendevetenskap.

Inom varje ämnesområde läser du flera delkurser som förbereder dig för arbete inom hälsobranschen. Några exempel på delkurser är Anatomi, Fysisk aktivitets- och träningslära, Motivationspsykologi, Kost och näringslära, Hälsa ur ett evolutionärt perspektiv, Samtal och coaching, Stressproblematik och återhämtning samt Massage. En specifik beteendevetenskaplig kompetens inom hälsopsykologi, samtalsmetodik och coaching samt stress och återhämtning har en framträdande roll i utbildningen.

Efter avslutad utbildning här hos oss på Munka folkhögskola kan du arbeta i olika yrkesroller i hälsobranschen, till exempel som personlig tränare, kostrådgivare och massör.

Under din sista termin har du möjlighet att individuellt välja vissa kursmoment, exempelvis certifiering som personlig tränare, praktik, klimakteriecoach och kursen Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA).

Som en röd tråd i samtliga delkurser och ämnen löper en inriktning på coaching som metod för beteendeförändring. Du ges goda möjligheter att utvecklas som ledare och inspiratör. Du får övning i att göra muntliga presentationer, leda grupper samt coacha individer i att utveckla sin hälsa. Vi tillämpar ett undersökande arbetssätt, som ger utrymme för reflektion och analys av förvärvade kunskaper och erfarenheter. Utbildningen ger möjligheter att öva upp förmågan till analys och kritisk granskning av olika tränings-och kosttrender, dieter och forskning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen ger förutsättningar till att kunna arbeta professionellt som hälsocoach, PT, kostrådgivare och massör.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/halsocoach-vi-ger-mer/

Munka folkhögskola

 Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg.  Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln