• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Träna på mindfulness i vardagen och en ökad självkännedom i både teori och praktik. Du får prova på olika verktyg för att med avsikt kunna vara mer i nuet och våga vara precis som du är.

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kontakt: EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03

E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se

Mindfulness är ett sätt att se och att vara och modern hjärnforskning visar att mindfulness hjälper oss att träna hjärnan på ett sätt som kan bidra till att vi får större harmoni i livet, fattar bättre beslut, får bättre minne och skärper våra sinnen. Mindfulness handlar om att öva sig på att skapa nya positiva vanor, steg för steg, dag för dag och att rikta sin uppmärksamhet med avsikt, i nuet, utan att värdera eller döma. 

Vi kommer att öva sittande, liggande och gående. I mindfulnessmeditationen kan du vara precis som du är. Det krävs inga speciella färdigheter. Det finns inga rätt eller fel. Du övar upp ett nytt förhållningssätt  med fokus på observation och icke-värderande-acceptans.

Kursen innehåller både teori och praktik med betoning på upplevelsebaserad inlärning där du får möjlighet att återskapa balans i både kropp och sinne, hitta till dig själv och till nuet. Med en vecka i lugn och ro med praktiska övningar, meditation och nya värdefulla verktyg. 

Exklusionskriterier: Vi avråder från deltagande i denna kurs för dig med pågående missbruk, psykossjukdom, obehandlad PTSD, suicidalitet eller djup depression. Vid osäkerhet, hör av dig!

Material: Ta med bekväma kläder, yoga- eller pilatesmatta och meditationskudde eller meditationspall om du har. På skolan finns liggunderlag som går att använda. Har du inte en speciell meditationspall eller kudde så ta med en vanlig huvudkudde med lite tjockare stoppning. Ta även med en filt du tycker om och en kudde att vila huvudet på.på.

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Förkunskaper: Inga specifika förkunskaper.

Kursledare Information om kursledaren kommer längre fram.

Kostnader:
Femdagarskurs inklusive måltider 2 550:-
Femdagarskurs inklusive måltider och boende med dusch/toalett i korridor 4 950:-
Femdagarskurs inklusive måltider och boende med egen dusch/toalett 5 350:-
Det finns möjlighet att komma dagen innan kursstart eller att stanna en natt efter kursslut.
En extranatt kostar 500:-
Tag med egna lakan och handdukar eller hyr på skolan för 200:-

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser-pa-munka-folkhogskola/

Munka folkhögskola

 Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Skolan har en filial i Perstorp. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/