Porträttfotografi - digitalt fotografi

Sommar/helg/veckokurs Munka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Inspirationskurs i porträttfotografering. Prova olika sätt att fotografera en annan människa. Iscensatt och dokumentärt fotografi och allt däremellan. Samtal och bildanalys är en viktig del av kursen.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsida

Kontakt: EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03

E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se

Är du intresserad av att fotografera porträtt? Längtar du efter att tillsammans med andra fördjupa dina kunskaper och öva dig på att berätta om andra människor genom fotografi?

I kursen är samtalet och bildanalysen bärande, vi tränar oss i olika sätt att se och tolka bilder. Fotografens blick, betraktarens, den manliga och den kvinnliga och framförallt varandras blickar.

Kursen innehåller olika fotouppgifter med fokus på porträtt i olika miljöer. Vi kommer utforska ljusets betydelse och prova hur olika visuella uttryck påverkar berättelsen i bilden. Varje delmoment i kursen inleds med en inspirationsföreläsning där vi tittar på hur andra fotografer arbetar och avslutas med gemensam redovisning av delmomentets uppgifter via projektor. 

Material: Medtag digitalkamera, egen dator om du föredrar att arbeta på egen maskin, tomma minneskort samt USB-minne eller bärbar hårddisk för lagring. Övrig utrustning och material finns på skolan. 

Deltagarantal: Max 10 deltagare. 

Förkunskaper: Du behöver kunna din digitalkamera.

Kursledare: Emma Blomberg - fotograf. Emma är utbildad på fotoskolorna i Gamleby och Biskops Arnö och arbetar som lärare på Fotoskolan Munka. http://www.emmablomberg.com/


Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser-pa-munka-folkhogskola/

Munka folkhögskola

 Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Skolan har en filial i Perstorp. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln