Lärarassistent - 100 % distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Munka folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

 Vill du vara med och utveckla dagens skola? Drömmer du om att jobba med barn och ungdomar? Munka folkhögskola erbjuder en eftergymnasial yrkesutbildning till Lärarassistent på två terminer.

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande/allmän behörighet för yrkeshögskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 jan 2023 - 15 dec 2023

Träffar:
16 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift på 500 kronor per termin. Du betalar själv för din kurslitteratur.

Kontakt: Ingela Nilsson

Telefon: 072 538 02 99 0431 43 20 10

E-post:
ingela.nilsson@munkafolkhogskola.se

Kursinnehåll

Du får fördjupade kunskaper om barn och ungdomars utveckling, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialpsykologi. Mellanmänskliga möten är kärnan i skolans värld, så kunskap om och förståelse för andra kulturer samt samtalsmetodik ingår i utbildningen.

Inom området pedagogik fokuserar vi på utvecklings- och lärandeteorier samt vikten av att alla lär sig på olika sätt (lärstilar).

Du får goda kunskaper om vikten av ett gott och främjande ledarskap och om hur grupprocesser skapas i skolans vardag. Du lär dig hur man arbetar med konflikthantering, värderingar och attityder samt hur man främjar en god psykosocial studiemiljö.

I skolans värld ingår även vissa administrativa arbetsuppgifter och kunskap om dessa. Detta, samt den svenska skolans uppbyggnad och organisation, är en del av utbildningen.

 Obs! Innan du skickar in en ansökan - läs mer om lärarassistentutbildningen på vår hemsida  

 

 

Munka folkhögskola

 Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Skolan har en filial i Perstorp. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln