Textila experiment - distanskurs

Sommar/helg/veckokurs, Distanskurs Munka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagars
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs, Distanskurs

Konstnären Anna Nordström delar med sig av sitt arbetssätt och lär ut olika textila tekniker, broderistygn och applikationer. Du jobbar hemifrån vid köksbordet eller i trädgården och vi möts digitalt.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Fem-dagars-kurs på distans via Zoom 350:-

Kontakt: EvaMarie

Telefon: 072-538 02 03

E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se

Vill du experimentera i textila tekniker? Välkommen till en kurs på distans som utgår från applikation och broderi som kan ligga till grund för quilts, väggbonader, skulptur, kuddar, bilder och kläder.

Vi arbetar intuitivt med material som finns nära till hands, vad har du för tyger hemma? Vi skvättfärgar i badkaret, ritar på tyg med spritpenna, bleker med klorin och hårblekmedel, broderar med tråd och målar och trycker med färg. Lusten och det vi har omkring oss får styra.

Kursen genomförs på videoplattformen Zoom och du behöver en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar.

Exempel på en kursdag på Zoom: Dagen inleds med en ny uppgift och presentation av teknik. Vi tittar på bilder och inspireras. Arbetet fortsätter sedan individuellt med återsamling efter lunch för ny inspiration. Under varje dag varvas det digitala och gemensamma med det individuella arbetet som görs iväg från datorn, de flesta dagar avslutas med en återsamling. 

Material: Förbered ditt eget material. Ta fram nya och gamla tyger, pennor, lim, nål och tråd, klorin, pensel, tusch eller vad du har hemma. 

Deltagarantal: Max 15 deltagare

Kurstid: Måndag- torsdag 9-16, fredag 9-15

Förkunskaper: Inga specifika förkunskaper, men viss teknik såsom en dator med webbläsare och fungerande kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar krävs för att kunna delta. 

Kursledare: Anna Nordström - konstnär med intresse för textila hantverkstekniker, framförallt lappteknik och broderi. Hon är utbildad på Konstfack och MICA i Baltimore och syr på maskin i ateljén och för hand hemma. Som konstnär kopplar hon ihop mänsklighetens historia med vår samtid när arkeologiska fynd och förhistoriska föremål möter sociala medier och översätts till textila tekniker.

Kostnader350:- I år får vi extra bidrag för våra distanskurser och du betalar endast en administrativ avgift.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/sommarkurser-pa-munka-folkhogskola/

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln