Allmän kurs - IT-inriktning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Munka folkhögskola
Plats:
Munka Ljungby - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2024 - 3 jun 2025

Kontakt: Adrian Dominte

Telefon: 0431 - 43 20 10 0722 - 09 46 40

E-post:
adrian.dominte@munkafolkhogskola.se

Allmän kurs med IT-inriktning för dig som vill läsa grundläggande behörighet samt Programmering 1, 2 och Dator- och nätverksteknik. Undervisningen sker till stor del i form av projekt och temaarbeten.

Allmän kurs med IT-inrikting vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande och särskild behörighet samt ha möjlighet att läsa Programmering 1, 2 och Dator- och nätverksteknik. Efteråt kan du söka vidareutbildning inom yrkeshögskola, universitet/högskola eller andra utbildningsformer.

Här läser du de kurser du saknar för grundläggande och särskild behörighet. Du får en  individuell studieplan och ett individuellt schema och dessa bygger på vad just du behöver läsa.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med Allmän kurs på Munka folkhögskola är att uppnå grundläggande och särskild behörighet till vidare studier. Våra deltagare ska vara väl förberedda för framtida studier och ha utvecklat sin förmåga att samarbeta såväl vid studier som i arbetslivet. 

Utöver detta är målet med IT-inriktningen att ge grundläggande kunskaper i sekventiell programmering, problemlösning, enkla algoritmer, felsökning av källkod samt de vanligaste programmeringsspråkens användningsområden.

Undervisningen i ämnet dator- och nätverksteknik syftar till att eleverna utvecklar förmåga att arbeta med vanligt förekommande system och komponenter inom dator- och nätverksområdena.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.munkafolkhogskola.se/allman-kurs-it-inriktning/

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/