Allmän kurs - gymnasienivå Egen takt, Skapande, Omvärlden och Högskoleförberedande

Önnestads folkhögskola


Ansökan stängd
För dig som vill komplettera och få behörighet för vidare studier. Du läser på den nivå du befinner dig och har möjlighet att söka via folkhögskolans urvalsgrupp.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 044-785 01 00
E-post:
info@onnestadsfolkhogskola.se

Allmän kurs - egen takt (på grund- och gymnasienivå)

Kursen riktar sig till dig som behöver grundskole- eller gymnasiestudier. Du studerar större delen av tiden i en mindre sammanhållen grupp. Du studerar svenska, matematik, engelska, samhällskunskap och naturkunskap. Du får öva upp din förmåga att organisera dina studier och utmana dig själv. Dina kunskaper och erfarenheter är en viktig utgångspunkt för lärandet. För dig som har särskilda svårigheter med koncentration, organisation, vet att du behöver jobba långsamt eller behöver lugn miljö är detta rätt val av kurs.

Allmän kurs – skapande

Kursen är en utbildning för dig som vill komplettera tidigare studier på gymnasienivå i din egen takt. Efter genomgången utbildning kan du få grundläggande behörighet, vilket ger möjlighet för studier på högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Inom inriktningen skapande läggs extra fokus på det kreativa och estetiska.

Allmän kurs - omvärlden                  

Kursen är en utbildning för dig som vill komplettera tidigare studier på gymnasienivå i din egen takt. Efter genomgången utbildning kan du få grundläggande behörighet, vilket ger möjlighet för studier på högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Inom inriktning omvärlden läggs extra fokus på globala sammanhang och aktuella samhällsfrågor.

Allmän kurs - högskoleförberedande                                                            

Vår högskoleförberedande inriktning är till för dig som har de flesta behörigheterna klara, men som behöver komplettera och vill förbereda dig ytterligare innan du söker vidare till högre utbildning. Kursen ger dig en introduktion till akademiska studier och tar upp olika aspekter av vad det innebär att studera på högskola/universitet. Du får möjlighet att träna på de arbetsmetoder du kan möta inom högre utbildning, samtidigt som du läser ämnen med chans till olika behörigheter.

Genom högskolesamarbetet (med Lunds Universitet, Malmö Högskola, Högskolan Kristianstad) kan du delta i högskoleförberedande utbildning.


Klicka på länken för att beställa vår katalog

Klicka på länken för att komma till ansökningsblanketten

Länk till kursen på skolans webbplats
http://onnestadsfolkhogskola.se/vara-utbildningar/