Påbyggnadsår för konst - distans

Önnestads folkhögskola


Ansökan stängd
Du får kontinuerlig handledning och en personlig mentor för ditt individuella projekt. Påbyggnadsåret ger en stabil grund för fortsatt konstnärligt arbete och yrkesverksamhet.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Konstlinje, textillinje eller motsv, arbetsprover och projektbeskrivning

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:

Telefon:
E-post:

 Kursplan för påbyggnadsår konst på distans

Du söker med skolans ansökningshandlingar samt en beskrivning av det projekt du tänker dig att arbeta med under utbildningen.

Projektåret är en individuell påbyggnad om 1 års deltidsstudier, 50 %, på distans och vänder sig till dig som har en konstnärlig grundutbildning utöver gymnasiet och som vill komplettera tidigare utbildning och vidareutveckla kunskaper i bildkonstnärligt arbete eller formgivning

Kursens syfte

Syftet med att gå en distanskurs med ett eget projekt är att skapa en säkerhet i att kunna arbeta konstnärligt på egen hand. Att genom de fysiska träffar och den individuella handledningen få verktyg och metoder som kan vara användbara för dig i framtiden samt att tillsammans med andra inom samma intressegrupp utveckla en konstruktiv form att samtala på om konst både din egen och andras som kan föra dig vidare i din kreativa utveckling.

Förkunskaper

Projektåret förutsätter att du kommit så långt i utvecklingen att du valt inriktning i ditt konstnärskap.

Till projektåret söker du med en projektidé och arbetsprover.

Undervisning och bedömning

Undervisning sker på de gemensamma träffarna med handledare och kan vara i form av diskussion, olika typer av visningar av dina och andras verk, studiebesök och utställningsbesök. Du får även undervisning som är riktad bara till dig under de individuella handledningsträffarna. I utbildningen ingår också deltagarträffar utan handledare.

Som deltagare får du i början av terminen skapa en egen arbetsplan för året då ditt projekt- arbete genomförs och som avslutas med t ex en utställning. Du får också möjlighet att följa med på konstskolans studieresor samt att delta i skolans gemensamma aktiviteter

Särskild vägledning för företagande

För dig som funderar på att starta eget, erbjuds information om så önskas om hur det är att arbeta som egen företagare i en konstnärlig verksamhet.