Påbyggnadsår för textil - distans

Önnestads folkhögskola


Ansökan stängd
Du får kontinuerlig handledning och en personlig mentor för ditt individuella projekt. Påbyggnadsåret ger en stabil grund för fortsatt konstnärligt arbete och yrkesverksamhet.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:

Telefon:
E-post:

Påbyggnadsår Textil

Individuellt påbyggnadsår om 1 års halvtidsstudier på distans

 Att gå en distansutbildning innebär att du kommer att ha kontakt med en eller flera handledare här på skolan, men arbetar mestadels hemifrån. Du måste hålla dig med egen utrustning och eget material och bekostar detta själv.  

Vi träffas på skolan ca 1 gång per månad. Träffarna planeras i samråd med er som blir antagna och är obligatoriska. I övrigt har vi kontakt via   på nätet och per telefon.

Textil inriktning

Vi erbjuder dig som har en textil grundutbildning eller har varit verksam i textilbranschen ett påbyggnadsår på deltid 50 % och distans.

Här får du möjlighet att utveckla och fördjupa dig i en textil teknik du själv väljer. Det kan röra sig om vävning, klädsömnad, tygtryck, broderi, stickning mm.

Du presenterar dig och söker hit med en projektidé.

Studieresor och studiebesök

Varje år försöker vi tillsammans med Konstskolan och Textillinjen att göra en resa till en större stad, ibland med övernattning. Resan är frivillig och du är med och betalar den.  Du erbjuds också att följa med på studiebesök på museer och aktuella utställningar som Textillinjen respektive Konstskolan gör. Dessa är du också med och delfinansierar.

Särskild vägledning för företagande.

För dig som funderar på att starta eget, erbjuds information, om så önskas, om hur det är att arbeta som egen företagare i en konstnärlig eller hantverksmässig verksamhet.

Mer information om utbildningarna kan du få i våra kursplaner som du finner under www.onne.se Vill du få kursplanen hemskickad, ta kontakt med skolan. Titta gärna in på vår blogg som du hittar på hemsidan. Där ser du vad som hänt under tidigare utbildningar.

Antagningskrav och ansökan Textil inriktning

Textillinje eller motsvarande bakgrund. Presentera dig och beskriv din projektidé, skicka gärna med bilder på vad du gjort tidigare.