Allmän kurs - Omvärlden gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs Önnestads folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs - Omvärlden är för dig som vill komplettera och få behörighet för vidare studier. Du läser på den nivå du befinner dig och har möjlighet att söka via folkhögskolans urvalsgrupp. 

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Önnestads Folkhögskola

E-post:
info@onnestadsfolkhogskola.se

Allmän kurs - omvärlden                  

Allmän kurs Omvärlden är en kurs som riktar sig till dig som är intresserad av samhällsfrågor – i Sverige, Europa eller globalt. Vill du engagera dig i samhällsdebatten, förstå det som förändrar och utvecklar din omvärld samt bli en mer aktiv världsmedborgare? Då är det här en kurs för dig!

Du studerar svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, historia, religion, med möjlighet att lägga till antingen naturkunskap, kemi eller fysik. Efter genomgången utbildning kan du få grundläggande behörighet, vilket ger möjlighet för studier på högskola eller annan eftergymnasial utbildning.

Som deltagare på allmän kurs får du bred allmänbildning och ökar din medvetenhet om dina egna och omvärldens villkor. I studierna ingår även utflykter, studiebesök och temadagar. Du deltar i skolans gemensamma aktiviteter, alltid utifrån din egen förmåga.

 

Klicka på länken för att komma till vår hemsida

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Önnestads folkhögskola

"Den bästa tiden i mitt liv"

Här blir du sedd och respekterad för den du är. Våra värdeord är gemenskap, kunskap och utveckling. Oavsett vem du är så är du en del av gemenskapen, du får kunskap för livet och utvecklas som person och medmänniska.

Välkommen till Önnestads folkhögskola! 

Läs mer om skolan

Postadress:
Önnestads folkhögskola
Byagatan 30
291 73 Önnestad

Telefon: 044-785 01 00
E-post: info@onnestadsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.onnestadsfolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln