Gillar du att fotografera men kan inte så mycket om tekniken? Här kan du komplettera de gymnasiegemensamma ämnena med fyra lektioner foto varje vecka.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Serviceavgift 900 kr/termin täcker kostnader för Internet, fotostatkopiering, datautskrifter, dagstidningar, Mårtensfest, julfest och grillafton

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2020 - 9 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 0417-280 00
E-post:

På Allmän kurs kan du som saknar grundskole- eller gymnasiebetyg studera och få behörighet att söka till yrkeshögskola eller högskola. Den här kursen är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux.

Ditt tredje år hos oss är högskoleförberedande och har även tonvikt på arbetsmarknaden.

Undervisningen på Allmän kurs är kostnadsfri men du måste själv betala för material – t ex böcker, papper och pennor. Även mat och fika får du själv bekosta.

Kurslängd: 2 – 8 terminer
Du har möjlighet att söka bidrag från CSN.
Du kan bo på skolans internat.

Vi gör en individuell planering utifrån dina tidigare betyg över vad det är du behöver studera för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Studierna är på heltid.

Dessa ämnen kan du läsa på Allmän kurs grundnivå:
Svenska grund eller Svenska som andraspråk grund
Engelska grund
Matematik grund
SO grund

Dessa gymnasiegemensamma ämnen kan du studera på Allmän kurs gymnasienivå:
Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1b, 2b, 3b, 4
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1a1, 1a2

I den mån vi har möjlighet erbjuder vi även ytterligare kurser. Är du intresserad av att veta mer om vilka aktuella kurser du kan läsa hos oss utöver de som ges för att uppnå grundläggande behörighet till högskolestudier kan du kontakta 0417-280 00.

Som ett komplement till de gymnasiegemensamma ämnena läser du som studerar Allmän kurs – Foto, också fyra lektioner foto och bildredigering varje vecka.

Detta är en grundläggande kurs i foto för dig som tycker det är kul att fotografera men inte kan så mycket om kamerans funktioner och bildredigering.

Vi kommer att gå igenom fototeknik och kamerans manuella lägen. Genom olika övningar och uppgifter tar du bilder som vi sedan ibland diskuterar gemensamt. Tillsammans kommer även att studera andras foton.

Bilderna kommer vi att redigera i programmet Photoshop Elements som hjälper dig att förbättra dina foton. Du får också lära dig hur du förbereder bilder för utskrift eller för att publicera på nätet.

Om det dyker upp en spännande fotoutställning i närområdet kan vi göra ett besök för att få inspiration till vårt arbete.

Upphovsrätt är något som ofta nämns i media, det ska vi också ta oss en titt på.

Du behöver ha tillgång till en digitalkamera, det vill säga en kompaktkamera eller systemkamera. Om du inte har en kamera kan du använda din mobil men då kan du bli lite mer begränsad när det gäller kamerainställningar.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.osterlen.fhsk.se/kurser/allman-kurs/