Allmän kurs - Idrott och hälsa

Österlens folkhögskola


Ansök nu
Som ett komplement till de gymnasiegemensamma ämnena läser du som studerar Allmän kurs – Idrott, också fyra lektioner idrott och hälsa varje vecka.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Serviceavgift 900 kr/termin täcker kostnader för Internet, fotostatkopiering, datautskrifter, dagstidningar, Mårtensfest, julfest och grillafton

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2020 - 9 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 0417-280 00
E-post:

På Allmän kurs kan du som saknar grundskole- eller gymnasiebetyg studera och få behörighet att söka till yrkeshögskola eller högskola. Den här kursen är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux.

Ditt tredje år hos oss är högskoleförberedande och har även tonvikt på arbetsmarknaden.

Undervisningen på Allmän kurs är kostnadsfri men du måste själv betala för material – t ex böcker, papper och pennor. Även mat och fika får du själv bekosta.

Kurslängd: 2 – 8 terminer
Du har möjlighet att söka bidrag från CSN.
Du kan bo på skolans internat.

Vi gör en individuell planering utifrån dina tidigare betyg över vad det är du behöver studera för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Studierna är på heltid.

Dessa ämnen kan du läsa på Allmän kurs grundnivå:
Svenska grund eller Svenska som andraspråk grund
Engelska grund
Matematik grund
SO grund

Dessa gymnasiegemensamma ämnen kan du studera på Allmän kurs gymnasienivå:
Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1b, 2b, 3b, 4
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1a1, 1a2

I den mån vi har möjlighet erbjuder vi även ytterligare kurser. Är du intresserad av att veta mer om vilka aktuella kurser du kan läsa hos oss utöver de som ges för att uppnå grundläggande behörighet till högskolestudier kan du kontakta 0417-280 00.

Som ett komplement till de gymnasiegemensamma ämnena läser du som studerar Allmän kurs – Idrott, också fyra lektioner idrott varje vecka.
Du är kanske redan aktiv inom en idrott eller så är du bara sugen på att kombinera dina studier på allmän kurs med rörelse och motion?  Genomförd kurs kan ge behörighet i gymnasiets kurs Idrott och hälsa 1.

Vi testar olika idrotter på och utanför skolan, gör studiebesök, samverkar med det lokala föreningslivet och har teorilektioner kring ämnen som träningslära, hälsokunskap och ledarskap. Vi lägger stor vikt på att deltagarna är aktiva och förbereder lektioner för varandra. I kursen ingår också ett par dagars friluftsliv med vandring på Skåneleden.

Vi har hittills testat bland annat olika bollsporter, bodypump, simning, box, orientering, hiit, yoga, geocaching, styrketräning, folkdans och bowling.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.osterlen.fhsk.se/kurser/allman-kurs/