Allmän kurs - IT och Matematik

Österlens folkhögskola


Ansök nu
Är du intresserad av att lära dig mer om datorer, hur de fungerar och vad man egentligen kan göra med dem eller behöver du lägga extra krut på dina mattekunskaper.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga särskilda krav.

Kostnader: Serviceavgift 900 kr/termin täcker kostnader för Internet, fotostatkopiering, datautskrifter, dagstidningar, Mårtensfest, julfest och grillafton

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2020 - 9 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 0417-280 00
E-post:

På Allmän kurs kan du som saknar grundskole- eller gymnasiebetyg studera och få behörighet att söka till yrkeshögskola eller högskola. Den här kursen är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux.

Ditt tredje år hos oss är högskoleförberedande och har även tonvikt på arbetsmarknaden.

Undervisningen på Allmän kurs är kostnadsfri men du måste själv betala för material – t ex böcker, papper och pennor. Även mat och fika får du själv bekosta.

Kurslängd: 2 – 8 terminer
Du har möjlighet att söka bidrag från CSN.
Du kan bo på skolans internat.

Vi gör en individuell planering utifrån dina tidigare betyg över vad det är du behöver studera för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Studierna är på heltid.

Dessa ämnen kan du läsa på Allmän kurs grundnivå:
Svenska grund eller Svenska som andraspråk grund
Engelska grund
Matematik grund
SO grund

Dessa gymnasiegemensamma ämnen kan du studera på Allmän kurs gymnasienivå:
Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1b, 2b, 3b, 4
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1a1, 1a2

I den mån vi har möjlighet erbjuder vi även ytterligare kurser. Är du intresserad av att veta mer om vilka aktuella kurser du kan läsa hos oss utöver de som ges för att uppnå grundläggande behörighet till högskolestudier kan du kontakta 0417-280 00.

Tillvalet IT- och matematik kan du välja av två olika anledningar

  1. Du är intresserad av att lära dig mer om datorer, hur de fungerar och vad man egentligen kan göra med dem. Du får lära dig om ettor och nollor, bygga hemsida och programmera i Java eller helt enkelt vardaglig användning av datorn om du behöver det. Kanske sitter du redan på en del kunskap och vill omsätta den i ett projekt?
  2. Älskar du eller hatar du matte? Du vill eller behöver lägga extra krut på dina mattekunskaper. Kanske du behöver mer tid och extra hjälp med matematiken? Eller kanske till med är intresserad av matematik och vill läsa in högre behörigheter i matematik?

Du kan också kombinera dessa två områden och göra matematik i kombination med programmering. Notera att detta läses som komplement till de gymnasiegemensamma ämnena och innebär fyra lektioner i veckan.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.osterlen.fhsk.se/kurser/allman-kurs/