Allmän kurs - Kreativ verkstad

Österlens folkhögskola


Ansök nu
Kursen är för dig som är intresserad av allas vår omvärld och framtid.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: Serviceavgift 900 kr/termin täcker kostnader för Internet, fotostatkopiering, datautskrifter, dagstidningar, Mårtensfest, julfest och grillafton

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2020 - 9 jun 2020

Kontakt:

Telefon: 0417-280 00
E-post:

På Allmän kurs kan du som saknar grundskole- eller gymnasiebetyg studera och få behörighet att söka till yrkeshögskola eller högskola. Den här kursen är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux.

Ditt tredje år hos oss är högskoleförberedande och har även tonvikt på arbetsmarknaden.

Undervisningen på Allmän kurs är kostnadsfri men du måste själv betala för material – t ex böcker, papper och pennor. Även mat och fika får du själv bekosta.

Kurslängd: 2 – 8 terminer
Du har möjlighet att söka bidrag från CSN.
Du kan bo på skolans internat.

Vi gör en individuell planering utifrån dina tidigare betyg över vad det är du behöver studera för att uppnå grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola. Studierna är på heltid.

Dessa ämnen kan du läsa på Allmän kurs grundnivå:
Svenska grund eller Svenska som andraspråk grund
Engelska grund
Matematik grund
SO grund

Dessa gymnasiegemensamma ämnen kan du studera på Allmän kurs gymnasienivå:
Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1b, 2b, 3b, 4
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1a1, 1a2

I den mån vi har möjlighet erbjuder vi även ytterligare kurser. Är du intresserad av att veta mer om vilka aktuella kurser du kan läsa hos oss utöver de som ges för att uppnå grundläggande behörighet till högskolestudier kan du kontakta 0417-280 00.

Kreativ verkstad har du fyra lektioner i veckan
Tillvalets ledord är kreativitet i olika former. Vi kommer att arbeta en hel del med händerna i anslutning till skolans aktiviteter och högtider. Ett exempel på detta kan vara att påskpynta inomhusmiljön på skolan. Vi använder oss av olika typer av material och tekniker. Vi har målardukar, papper, kartonger, färger, limpistoler, tyg och plast. Dessa klipper, knåpar och knyter vi till både fina och roliga saker.

Andra praktiska aktiviteter kan vara studiebesök, skolodling, matlagning, syltning eller rent av ett yogapass. Ett annat moment i tillvalet kan vara filmvisning. Film kan vara ett sätt att ge inspiration för att känna sig motiverad i vardagen. De allra flesta människor har en relation till musik. Vi utnyttjar detta genom att prata om hur musik påverkar oss, men du kan även få testa på enkla instrument så som djembe trummor och gitarr.

Tillsammans skapar vi en rogivande, spännande och trygg miljö.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.osterlen.fhsk.se/kurser/allman-kurs/