MUSIK GENOM LIVET – MUSIKKURS FÖR 55+

Profilkurs Österlens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    Ej angivet
  • Längd:
  • Ansök senast:
    27 december
  • Kurstyp:
    Profilkurs

Musik genom livet riktar sig till dig som är musikintresserad och har fyllt 55 år. I kursen får du träffa och spela musik tillsammans med andra, lära dig mer om musik och utveckla din förmåga.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Musik genom livet riktar sig till dig som är över 55 år. Du behöver ha ett stort musikintresse, möjlighet att gå kursen på onsdagar eller fredagar samt vara beredd lägga en del tid på egen övning. Inga förkunskaper vad gäller instrumentspel eller sång.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 23 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Kursavgiften är 750 kronor (betalas i samband med kursstart)

Kontakt: Fredrik Almcrantz

Telefon: 0417-280 00

E-post:
fredrik.almcrantz@osterlen.fhsk.se

Kursen ger dig som spelat och sjungit tidigare möjlighet att återuppta ditt musicerande, det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Det krävs inga direkta musikaliska förkunskaper för att gå kursen. Vi ser dock att gärna att du har ett stort musikintresse och är villig att lägga en hel del tid på egen övning hemma.

Varje vecka spelar vi tillsammans i grupper ihopsatta utifrån deltagarnas instrumentval med fokus på samspel och kommunikation. Du som deltagare har ett 90 minuter långt kurstillfälle per vecka, antingen på onsdagar eller fredagar.

Materialet vi arbetar med är varierat, hämtat från olika musikgenrer och väljs av kursdeltagare och ledare tillsammans.

 

LÄRARE

Fredrik Almcrantz är basist och en mångsidig musiker som gärna rör sig mellan olika musikgenrer. 2016 tog han sin examen från gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö. Sina lediga dagar spenderar han tillsammans med Ylva i en gammal skånelänga strax utanför Sjöbo. Han spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Sista Bossen.

Ylva Almcrantz är musiker, kompositör och musiklärare. Hon har studerat på flera av Sveriges förnämsta folkhögskolor och har en musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö. Där lärde Ylva känna Fredrik och tillsammans spånade de på hur det skulle vara att starta en skola för femtiofemplussare. Ylva spelar och skriver musik i det albumaktuella bandet Dearest Sister.

Kurstid

15 kursdagar, fredagar 2023-01-23 – 2023-06-09,

Lovdagar:
Sportlov: 20/2 2023 – 24/2 2023 (vecka 8)
Påsklov: 3/4 2023 – 10/4 2023 (vecka 14)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.osterlen.fhsk.se/kurser/musik-genom-livet/

Fler kurser inom: Musik Improvisation Nybörjare

Österlens folkhögskola

För många betyder ett år på folkhögskolan mer än bara ett års studier. Här får du tillfälle att studera de ämnen som intresserar dig mest och lära känna nya människor med vitt skilda erfarenheter. Varje år tar vi emot ca 200 studerande som studerar allt från internationella områden till konst, musik, skrivande, Svenska som andra språk och kärnämnen. Skolan är religiöst och politiskt obunden och tillgänglig för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Österlens folkhögskola
Box 13
273 21 Tomelilla

Besöksadress: Malmövägen 41

Telefon: 0417-280 00
E-post: kansli@osterlen.fhsk.se
Webbadress: http://www.osterlen.fhsk.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln