FOTOGRAFI är en heltidsutbildning för dig som vill arbeta konstnärligt med fotografi. Utbildningen stärker dina tekniska kunskaper och förmåga att skapa, förverkliga och uttrycka dina idéer.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker på bedömning av arbetsprover. Frågor kring arbetsproverna och kursens innehåll ställs till kursansvariga Giuseppe Sannino & Anna Nordquist: giuseppe.sannino@ostragreviefolkhogskola.com / annanordquist.andersson@ostragreviefolkhogskola.com

Kostnader: 3200:- / termin. Ytterligare materialkostnader kan tillkomma

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Giuseppe Sannino

Telefon: 040 55 62 00
E-post:
giuseppe.sannino@ostragreviefolkhogskola.com

Fotografi kursen lägger fokus på att stärka både era tekniska kunskaper och er förmåga att analysera och tala om era och andras bilder. Du arbetar både med egna projekt och tematiska uppgifter. Våra gästlärare är en stor och viktig del av utbildningen. Gästlärarna är aktiva konstnärer och fotografer som håller i workshops, vägledning och kritikklasser. Utöver den lärarledda tiden förväntas det att du arbetar mycket på egen hand. Skolans faciliteter är öppna på kvällar och helger.

Det första året lägger vi fokus på att stärka både era tekniska kunskaper och er förmåga att analysera och tala om era och andras bilder. Det andra året bygger på självständigt arbete och ger möjlighet att fördjupa sig i egna projekt.

Utöver den bildskapande fotografiundervisningen innehåller kursen teckning- och krokilektioner för att skärpa seendet och ge erfarenhet om principerna bakom bilder. Det erbjuds också valfria workshops i andra konstformer och samarbetsprojekt med elever från de andra avdelningarna som t. ex grafik eller fri konst. Det hålls gemensamma föreläsningar på Konst & Designavdelningen i bland annat foto, design och konsthistoria och artist talks. Närheten till Köpenhamn utnyttjar vi bland annat med att hålla en del workshops där och så klart går vi på galleri och museum besök.

 

Utbildningens mål är

  • Att förbereda dig tekniskt och konstnärligt för vidare utbildning på olika nivåer eller för fortsatt eget arbete
  • Att förmedla en bred teoretisk bild- och hantverksmässig bas, där stor vikt läggs vid din individuella utveckling och självständiga arbete;
  • Att alla elever har ett förhållningssätt där individen eller gruppen naturligt tar initiativ, är kreativ och trygg i att förverkliga idéer.

Efter Fotografiutbildningen

Tekniskt som konstnärligt förbereds eleverna för en professionell karriär eller vidare, högre fotografiska studier. Varje år går elever vidare till konstnärligt kandidatprogram i fotografi på Akademin Valand. Andra utbildningar som elever också går vidare till är fri konst på Malmö Konsthögskola, London College of Communication, The Glasgow School of Art, The University of Brighthon faculty, Nordens Fotoskola, Fotoskolan Gamleby och Fotoskolan Göteborg.