Fria förberedande konstlinjen - yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola


Ansökan stängd
På Fria förberedande konstlinjen arbetar vi processinriktat, enskilt eller i grupp, med olika tekniker och material inom bild och form. Varvat med en förståelse av historien och en orientering i samtidskonsten arbetar vi med styrda övningar och individuella projekt. Stor vikt läggs vid individuell utveckling och självständigt arbete.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover. Arbetsprover som ej följer kursanvisningarna kommer inte att bedömas. Sista ansökningsdag är 5 maj 2019. Välkommen med din ansökan!

Kostnader: 2000:- / termin. Ytterligare materialkostnader tillkommer på ca: 1500-3000:- /termin. Det material som köps på skolan skall betalas löpande under året. Vid kursstart medtag pennor, block, färg mm.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Thomas Holm

Telefon: 040-55 62 00
E-post:
thomas.holm@ostragreviefolkhogskola.com

Nu kan du söka till den tvååriga konstnärliga utbildningen Fria förberedande konstlinjen. Den riktar sig till dig som är villig att ta din konstnärliga förmåga till en betydligt högre nivå. Här får du en god grund inför fortsatta studier på Konsthögskola, annan konstnärlig utbildning eller ett yrkesliv inom de fria konsterna.

Vi arbetar både med styrda gemensamma övningar och längre individuella projekt. Våra lärare är själva professionella konstnärer och du får kontinuerlig feed back på dina arbeten, och dina resultat kommer att redovisas och ställas ut. Ibland i klassen och ibland i större sammanhang. Utbildningen lägger stor vikt vid din personliga konstnärliga utveckling och förutsätter ett sort eget engagemang och fokus. Speciellt under det andra året har du stora möjligheter att förbereda dina ansökningar till vidare konstnärliga utbildningar. Utöver undervisning i de olika konstnärliga teknikerna och utvecklingen av ditt konstnärskap innehåller kursen även:

 

  • Gästlärare med speciell kompetens och inriktning.
  • Besök på gallerier och museer i Malmö, Lund och Köpenhamn.
  • Praktisk utställningserfarenhet.
  • Teoretisk undervisning i konsthistoria och samtidskonst
 

UTBILDNINGENS MÅL ÄR:

att ge en bred, grundläggande konstnärlig utbildning, i vilken stor vikt läggs vid din individuella utveckling. att ge insikter och förståelse för bildkonstens historia, betydelse och utveckling. att ge dig verktyg för att ta initiativ och ansvar, använda din kreativitet och förverkliga dina konstnärliga idéer. Som individ och som en del av gruppen.  att förbereda dig tekniskt och konstnärligt för vidare utbildning på olika nivåer eller för fortsatt eget arbete.

 

Lärare:
Robert Moreau
Thomas Holm

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.ostragreviefolkhogskola.com